Őszi-téli ruhavásár 2.

Több száz pécsi tette le a horgászbotot, de mára megállt a létszámcsökkenés

Az elmúlt néhány év során több száz fővel csökkent a Pécsi Horgász Egyesület taglétszáma, de tavaly a folyamat ott is megállt, a pecások száma stagnál. A horgászat mindazonáltal változatlanul az egyik legnépszerűbb hobbi Pécsett is, csak ennek az egyesületnek a kötelékébe mintegy háromezren tartoznak.

Thermoruhák 640
hirdetés

Nem tartozik a legolcsóbb elfoglaltságok közé a horgászat. Az egyesületi tagdíjra, a területi jegyekre több tízezer forint lehet számolni évente egyszer, amihez még jönnek a pecázáshoz kapcsolódó egyéb kiadások, nem is beszélve a felszerelésről; mindezekre együttesen szezononként százezer forint simán elkölthető.
Sőt.
Éppen ezért a horgászok létszáma sem állandó, nem mindenki engedheti meg magának mindig ezt a szórakozást, mondhatnánk, a létszám az éppen aktuális gazdasági helyzettől is függ, Pécsett is.

- Sajnos az elmúlt években kevesebben tudtak áldozni a horgászatra - mondta a Pécsi Újság.hu érdeklődésére Németh Tibor, a Pécsi Horgász Egyesület vezetője. - Tavaly már stagnált az egyesület létszáma, de az azt megelőző néhány évben nagyon jelentősen, több száz fővel csökkent, ebben minden bizonnyal az anyagi lehetőségek is közrejátszottak.
Ettől függetlenül a horgászat ma is az egyik legnépszerűbb szabadidős elfoglaltság, a Pécsi Horgász Egyesületnek mintegy háromezer tagja van, míg a megyében és Pécsett a több mint hatvan egyesületnek összesen csaknem húszezer.

Közülük sokan már el is kezdték a szezont, a Pécs környéki partok a hó elejétől benépesültek hétvégente. A horgásztavak többsége is már kinyitott, s hogy a zsákmány is megfelelő legyen, arról is igyekeznek gondoskodni.

Például a Malomvölgyi II-es tóba harminc mázsa, átlagosan kétkilós pontyot, az ivánbattyániba közel ennyit, míg a Zengő II-esbe tíz mázsa pontyot telepített az egyesület.

Idén február 28-a volt a fogási napló leadási határideje. Aki ezt elmulasztotta, vagy hiányosan töltötte ki, már csak kétszeres áron, négyezer forintot válthat állami horgászjegyet.
A pécsi horgászok viszont fegyelmezettek voltak, nagy többségük idejében leadta az okmányt.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Thermoruhák 1200

hirdetés