Több száz pécsi tette le a horgászbotot, de mára megállt a létszámcsökkenés

2015.03.27. forrás: pecsiujsag.hu

Az elmúlt néhány év során több száz fővel csökkent a Pécsi Horgász Egyesület taglétszáma, de tavaly a folyamat ott is megállt, a pecások száma stagnál. A horgászat mindazonáltal változatlanul az egyik legnépszerűbb hobbi Pécsett is, csak ennek az egyesületnek a kötelékébe mintegy háromezren tartoznak.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Nem tartozik a legolcsóbb elfoglaltságok közé a horgászat. Az egyesületi tagdíjra, a területi jegyekre több tízezer forint lehet számolni évente egyszer, amihez még jönnek a pecázáshoz kapcsolódó egyéb kiadások, nem is beszélve a felszerelésről; mindezekre együttesen szezononként százezer forint simán elkölthető.
Sőt.
Éppen ezért a horgászok létszáma sem állandó, nem mindenki engedheti meg magának mindig ezt a szórakozást, mondhatnánk, a létszám az éppen aktuális gazdasági helyzettől is függ, Pécsett is.

- Sajnos az elmúlt években kevesebben tudtak áldozni a horgászatra - mondta a Pécsi Újság.hu érdeklődésére Németh Tibor, a Pécsi Horgász Egyesület vezetője. - Tavaly már stagnált az egyesület létszáma, de az azt megelőző néhány évben nagyon jelentősen, több száz fővel csökkent, ebben minden bizonnyal az anyagi lehetőségek is közrejátszottak.
Ettől függetlenül a horgászat ma is az egyik legnépszerűbb szabadidős elfoglaltság, a Pécsi Horgász Egyesületnek mintegy háromezer tagja van, míg a megyében és Pécsett a több mint hatvan egyesületnek összesen csaknem húszezer.

Közülük sokan már el is kezdték a szezont, a Pécs környéki partok a hó elejétől benépesültek hétvégente. A horgásztavak többsége is már kinyitott, s hogy a zsákmány is megfelelő legyen, arról is igyekeznek gondoskodni.

Például a Malomvölgyi II-es tóba harminc mázsa, átlagosan kétkilós pontyot, az ivánbattyániba közel ennyit, míg a Zengő II-esbe tíz mázsa pontyot telepített az egyesület.

Idén február 28-a volt a fogási napló leadási határideje. Aki ezt elmulasztotta, vagy hiányosan töltötte ki, már csak kétszeres áron, négyezer forintot válthat állami horgászjegyet.
A pécsi horgászok viszont fegyelmezettek voltak, nagy többségük idejében leadta az okmányt.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »