Több mint 20 mázsa halat telepítették Mártélyon

2015.04.10. forrás: promenad.hu

Gyönyörű pontyok és compók érkeztek Mártélyra a horgászok legnagyobb örömére. A Dobó Ferenc Horgász Egyesület több mint 20 mázsa pontyot és 87 kiló compót engedett a Holt-Tiszába. Az ilyenkor szokásos tilalom szombat reggel 6 órától szűnik meg.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Többen is érkeztek a haltelepítésre, az egyesület vezetőségi tagjai mellett lelkes horgászok is megjelentek, sőt egy fehér-fekete macska és egy szálkásszőrű tacskó is megjelentek, kíváncsian figyeltek és reménykedtek, hogy nekik is csurran-cseppen valami.

A betelepített halakat egy Öcsöd melletti tanyáról hozták. Az eredeti tervek szerint a pontyok és compók mellett csuka és süllő is érkezett volna, de utóbbi halak nem voltak szállítható állapotban, viszont másfél-két héten belül érkeznek. Olasz Mihály horgászmester elmondta, hogy tavaly nem sikerült a csuka- és süllőivadék telepítés, így ezt engedéllyel az idei évre halasztotta az egyesület. Ennek okán a tavalyi és idei halak egyszerre lesznek betelepítve. 2 mázsa 1 nyaras süllő és 2 mázsa 2 nyaras csuka ivadék szerepel a tervek között.

A horgászok az idei évben ezen kívül is számíthatnak még telepítésre, még 40-50 mázsa ponty érkezhet az idei évben – ebből 20 mázsa még májusban bekerülhet a vízbe – a maradék mennyiséget pedig majd ősszel hoznák.

A tervek szerint keszeget is telepítenek majd az idei évben, hogy fehér halból se legyen hiány a vízben.

A horgászati tilalmat április 11-én, szombaton reggel 6 órától oldják fel.

szcs

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »