A szúnyogoké lesz a Tisza-tavi nyár?

2015.04.04. forrás: mno.hu

Gond lehet a Tisza-tó környékén a szúnyogirtás elkezdésével, ugyanis a Balatonhoz hasonlóan ott sem érkezett még meg a tavalyi állami támogatás, amely a gyérítési költség felét fedezte volna – mondta el az MNO-nak Zsebe Zsolt, a Tisza-tavi Területfejlesztési Önkormányzati Társulás (TTÖT) elnöke.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Nem tudják a támogatás kifizetése előtt elkezdeni a szúnyogirtást a Tisza-tó környékén – közölte az MNO-val a TTÖT elnöke. A balatoni helyzethez hasonlóan a Tisza-tónál is 50 százalékos támogatást ígért a Magyar Turizmus Zrt. az ottani szúnyogirtásra tavaly tavasszal, ám a körülbelül 2,5 milliós összeg a mai napig nem érkezett meg.

Be nem látható következmények

Amennyiben nem kezdik meg áprilisban a szúnyogok biológiai irtását, számuk nagy mértékben nőhet az elmúlt évekhez képest, amely negatívan érintheti majd nem csak a helyi, de az egész ország turizmusát is. Zsebe Zsolt elmondta: lágy szélben a szúnyogok akár 24 kilométert is megtehetnek egy nap, így nem csupán a Tisza-tó környékére jelentenek veszélyt a vérszívók. Az idei évre még a megszokott közbeszerzési tervet sem tudták kiírni, mivel egyelőre nincs keret, amiből finanszírozni tudnák a gyérítést.
Elriaszthatja a turistákat

A tavalyihoz hasonlóan idén is számítanak a katasztrófavédőkre a Tisza-tónál, ugyanis egyelőre a szervezet az egyetlen, aki segítséget nyújthat ebben a kaotikus helyzetben. Legnagyobb szükség a munkára a környéki rendezvények előtt van, hiszen ilyenkor érkezik a legtöbb turista a városokba. Önmagában azonban nem elegendő a célzott irtás az említett „szúnyogvándorlások” miatt.

A Magyar Turizmus Zrt. illetékeseitől eddig sem mostani, sem legutóbbi megkeresésünkre nem kaptunk választ arra vonatkozóan, hogy mi az oka az elmaradásnak, és várhatón mikor pótolják az összeget.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »