Tiltott módszerrel fogott halat egy fiatal férfi Tiszadob külterületén

2021.09.04. forrás: Szoljon

Szereti a halat, de nincs horgászengedélye, ezért tiltott módszerhez folyamodott a tiszadobi férfi.

Prologic Cruzade horgász székhirdetés

 A rendelkezésre álló adatok szerint egy helyi lakos augusztus 31-én a kora reggeli órákban Tiszadob külterületén a Tisza folyó árterületén található kubikgödrökben úgynevezett nyakzó hálót helyezett el, hogy azzal halat fogjon – tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából. A nyakzó háló használata tiltott halászati eszköznek minősül.

 

A férfi augusztus 31-én a délutáni órákban kiment a gödrökhöz, ott jogosulatlanul halászott, mely során csukát, busát, amurt, törpeharcsát és pontyot fogott. A Tokaji Vízirendészeti Rendőrőrs munkatársai halászat közben tetten érték a 18 éves fiatalt és elszámoltatták a bűncselekménnyel kapcsolatban.

A fiatal férfi elmondta, hogy nemcsak a délutáni órákban, hanem már délelőtt is halászott jogosulatlanul, és a különböző fajtájú kifogott halakat hazavitte. A rendőrök a tettenérést követően, a még élő halakat eredeti élőhelyükre visszaengedték. Az egyenruhások a feltételezett elkövető lakcímén később kutatást tartottak, ahol a hűtőszekrény tetején lévő vödörben 4,5 kg súlyú, különböző fajtájú halat, továbbá két darab ötven méteres nyakzó hálót foglaltak le.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság orvhalászat vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szetthirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »