Kiváló az ivadékhelyzet a Tisza-tavon!

2016.07.08. forrás: sporthorgasz.eu

A június végi tiszafüredi ivadék felmérés során nagyon biztató eredmények láttak napvilágot.

Indul a harcsaszezon!hirdetés

Ahogy olvasóink megszokhatták, rendre hírt adunk a Tisza-tavi ivadék felmérésekről. Alább a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. beszámolóját tesszük közzé:

Június 29-én ismét mintát vettünk a Tiszafüredi-Holt-Tisza térségében abban bízva, hogy ez alkalommal pontosabb képek kapunk a halaink idei szaporodási sikeréről.

Munkánk nem volt hiábavaló, mert most sikerült pontyivadékot is fognunk. Szép, egészséges példány került a hálónkba, standard testhossza 64 mm volt. Úgy tűnik, hogy a tavaszi időjárás nagyon kedvezett a bodorka szaporodásának. A bodorka ivadékából fogtunk a legtöbbet – közel 400 példányt –, melyek átlagosan 33 mm hosszúak voltak. Jól fejlődik a balinivadék is. Júniusban átlagosan 47 mm hosszú volt, ez az előző hónaphoz képest 27 mm-es növekedést jelent, sőt, a tavalyi értéket 12 mm-rel haladja meg. Az idei csukaivadék is nagyobb, mint tavaly június végén volt (133 mm). Jelenleg 147 mm átlagos standard hosszúságúak. A süllőivadék szinte megduplázta hosszúságát az előző hónaphoz (23 mm) képest, de még a tavalyi értéket (36 mm) is meghaladta: idén júniusban 45 mm hosszúságú. A sügérivadék is látványosan nagyobb lett májushoz képest, az akkor átlagosan 20 mm-es ivadék már 50 mm hosszú.

Ahogyan a korábbi években, úgy idén is miden esély megvan arra, hogy a ragadozók ivadékai megfelelően fejlődhessenek tovább. A frissen kelt küszivadék hatalmas felhőkben járja a part menti sekély vizeket, a táplálék tehát bőségben áll rendelkezésükre.

Kolibri gumicsónakokhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »