Őszi-téli ruhavásár 2.

Kiváló az ivadékhelyzet a Tisza-tavon!

A június végi tiszafüredi ivadék felmérés során nagyon biztató eredmények láttak napvilágot.

C-protekt
hirdetés

Ahogy olvasóink megszokhatták, rendre hírt adunk a Tisza-tavi ivadék felmérésekről. Alább a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. beszámolóját tesszük közzé:

Június 29-én ismét mintát vettünk a Tiszafüredi-Holt-Tisza térségében abban bízva, hogy ez alkalommal pontosabb képek kapunk a halaink idei szaporodási sikeréről.

Munkánk nem volt hiábavaló, mert most sikerült pontyivadékot is fognunk. Szép, egészséges példány került a hálónkba, standard testhossza 64 mm volt. Úgy tűnik, hogy a tavaszi időjárás nagyon kedvezett a bodorka szaporodásának. A bodorka ivadékából fogtunk a legtöbbet – közel 400 példányt –, melyek átlagosan 33 mm hosszúak voltak. Jól fejlődik a balinivadék is. Júniusban átlagosan 47 mm hosszú volt, ez az előző hónaphoz képest 27 mm-es növekedést jelent, sőt, a tavalyi értéket 12 mm-rel haladja meg. Az idei csukaivadék is nagyobb, mint tavaly június végén volt (133 mm). Jelenleg 147 mm átlagos standard hosszúságúak. A süllőivadék szinte megduplázta hosszúságát az előző hónaphoz (23 mm) képest, de még a tavalyi értéket (36 mm) is meghaladta: idén júniusban 45 mm hosszúságú. A sügérivadék is látványosan nagyobb lett májushoz képest, az akkor átlagosan 20 mm-es ivadék már 50 mm hosszú.

Ahogyan a korábbi években, úgy idén is miden esély megvan arra, hogy a ragadozók ivadékai megfelelően fejlődhessenek tovább. A frissen kelt küszivadék hatalmas felhőkben járja a part menti sekély vizeket, a táplálék tehát bőségben áll rendelkezésükre.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

RS horgászfotel 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC Defender Bivvy 1 Man sátor

hirdetés