Tisza-tó: szabad a csuka és a harcsa is!

2016.04.02.

Április hónaptól két kedvelt ragadozó halra ismét lehet horgászni a Tisza-tavon. Ráadásul a víz is melegszik, és szépen letisztult az élő folyó. Minden adott, hogy szép eredményeket érjünk el.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

 Az ívás befejeztével a csukák fogására az egyik legjobb hónap az április. A vízi növényzet még épp csak indulgat, a jellegzetes lágyszárú búvóhelyük még csak most kezd kialakulni. Ugyanez vonatkozik a csukák táplálékaira is. Viszonylag egyszerű a pergető horgászat, és megtalálhatjuk azokat a helyeket, ahol nádasok, gyékényesek környezetében jellemzően kis mélységű vízen csoportosulnak a kisebb halak és arájuk vadászó csukák is. 

Ne feledjük, a csukák méretkorlátozása 50 cm!

A hosszú tilalom után a harcsa is fogható áprilisban. Jellemzően az élő folyóban kell keresnünk. Ebben az időszakban különösen eredményes a letett botos, élő csalis horgászat. De pár fok emelkedés a víz hőfokában lehetővé fogja tenni a népszerű vertikális módszerek alakalmazását és a gumihalas vagy wobbleres horgászatot is. Április második felétől nagyon komolyan kell számolni a kuttyogatós horgászattal is, tavaly elképesztően evett a harcsa, voltak napok (igaz, nem a nagy öregekből), amikor 6-8 db harcsa is horogra akadt egy bottal.

A harcsa 60 cm-es hossz felett tartható meg!

Jó hír a békéshalas horgászok számára, hogy a pontyok az utóbbi napokban kiugrottak a kisvízre. Gyékényesek, nádasok határán már érdemes keresni őket, a kárászok, keszegek már étvágyuknál vannak, s megjöttek az első hírek a nagy compók fogásáról is. Az egyik legeredményesebb hónap a Tisza-tavon az április, használjuk ki!

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »