Online ingyenhitel
Bot+orsó kedvezmény

Kinyíltak a zsilipek a Tisza-tavon!

2016.03.25. forrás: sporthorgasz.eu

Nyitásra kerültek a Tisza-tavi öblítőcsatornák műtárgyai és hamarosan befejeződik a nyári vízszint beállítása is. A zsilipnyitás nem csak a halak vándorlására lesz hatással, számos vízterület horgászhelyei is elérhetővé válnak.

DAM XTherm termoruha szett 640hirdetés

A hír abból a szempontból is fontos, hogy a vizek intenzívebb melegedése még csak most kezdődik, és a ragadozó fajok ívása után a keszegfélék majd a pontyok még csak ezután kezdik meg a szapaorodásukat.

Ezt támogatja a vízügy kiskörei szakaszmérnöksége is, a nyári szint folyamatos felduzzasztásával. A víz kifuthat a sekélyebb részekre is, ahol gyorsabban melegszik és lehetőség nyílik a ívásra.

Persze a horgászok nem csak ezért örülhetnek, hanem azért is, mert sok olyan ártéri rész könnyen megközelíthető, ahol a tavaszi horgászatoknak nagy hagyománya van.

Egyébként a holtági szakaszok mellett az élő folyó áradás utáni tisztulása is nagyon szépen halad, gyakorlatilag már horgászható most is! Mivel az időjárás is a kegyeibe fogadja a pihenni vágyókat, minden készen áll arra, hogy a húsvéti hosszú hétvégén remek szórakozást találjanak a horgászok a Tisza-tavon.

Gator bakancs 640hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »