Idén is megtisztítják a Tisza-tavat!

2016.04.22. forrás: heol.hu

A Föld napja alkalmából idén is kitisztítják a Tisza-tavat az önkéntesek, akiknek népes csapatához még bárki csatlakozhat.

Delphin Walkyra harcsázó botokhirdetés

A nagy takarítás napja április 23. lesz, a kezdeményezés most is, ahogyan tavaly, a Békatutaj Egyesület nevéhez kötődik. Ezen a napon Poroszló térségéből, a bázisukról indulnak, hogy a tavat megtisztítsák a szeméttől. Közismert: az egyesületnek a környezetvédelem mindig is szívügye volt, túráikon igyekeznek minimálisra csökkenteni a „hulladék-kibocsátást”, ezért is gondolták úgy, hogy megszervezik a Föld napja alkalmából a negatív szemét-kibocsátású vízi túrát.

A tervek szerint a lelkes önkéntes tisztogató emberek kenuba szállnak, és azokat a partszakaszokat veszik célba, amelyeket a partról nem lehet vagy csak nagyon nehezen megközelíteni. Ott aztán mindent zsákokba pakolnak, ami mozdítható, és nem kacsa vagy tuskó.

Tavaly áprilisban – ahogyan azt lapunkban is megírtuk – 85 lelkes aktivista vágott neki túrakenukkal a Tisza-tónak, hogy összegyűjtsék a víz felszínén úszó szemetet. A vizekről és nádasokból összesen harminchat zsák hulladékot, néhány gumiabroncsot, és két vashordót emeltek ki.

Indul a harcsaszezon!hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »