A 2015-16-os tanév Pecasulija

2015.12.22. forrás: sporthorgasz.eu

Immár harmadik éve, a 2015/16-os tanévben is folytatódik a Tisza-tavi Sporthorgász K. N. Kft. által szervezett Tiszai Pecasuli programja, miközben népszerűsége egyre nő. Tiszabecstől Szegedig és Egertől Karcagig 87 település 106 iskolájának több mint 1700 tanulója ismerkedik ennek keretében a Tisza mente élővilágával, benne főként a halakkal, valamint a sporthorgászat alapvető praktikáival és etikájával.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

A szakköri formában működő Tiszai Pecasuli a diákok kedvelt foglalkozása, melyben lányok és fiúk egyaránt részt vesznek. Nagy érdeklődéssel fogadják az őszi, téli időszakban zajló elméleti órákat, melyhez díjmentesen biztosítjuk a színes fényképekkel illusztrált tankönyvet, munkafüzetet és digitális segédanyagot. A horgászfelszerelések összeállításának gyakorlásához szükséges aprócikkeket ugyancsak díjmentesen kapják a növendékek. Programjukat színesíti a budapesti Hungexpo-n évenként megrendezésre kerülő többnapos PontyShow, vagy a FeHoVa, melyekre mind a tanulóknak, mind a vezetőiknek ingyenes belépést biztosítunk. Nem egy kisdiák először jut el így a fővárosba. A FeHoVán a kiállítás mellett neves szakemberek horgászbemutatóit is megtekinthetik az érdeklődő gyerekek, és itt kerül sor a Tiszai Pecasuli vetélkedőjére is, ahol a különböző iskolák tanulói mérhetik össze tudásukat. A résztvevők nagy örömére itt sem maradnak el az apró ajándékok. Az igazi próbát azonban a várva várt horgászatok jelentik!

A jó idő beköszöntével az osztályteremből a vízpartra tevődik át a foglalkozások helyszíne. Minden iskola saját maga választja meg a vízterületet, ahol a tanulók a gyakorlatban is alkalmazhatják elméleti ismereteiket. Társaságunk ehhez ingyenes horgászengedélyt és felszerelt horgászbotot biztosít minden diáknak. A jó hangulatú pecázások mutatnak rá, ki mennyire figyelt az elméleti órákon, ki tud több és nagyobb halat zsákmányolni. Az elhivatottságot azonban mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több pecasulisunknak is sikerült már 5-10 kg-os pontyot, amurt fognia, vagy, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csukafogó versenyt is az egyik növendékünk nyerte. A vízparti foglalkozásokat még érdekesebbé teszik az olyan programok, mint a kiskörei hallépcsőn átúszó halak megfigyelése, a haltelepítés, ivadékkeltetés vagy éppen a törpeharcsa-lehalászás, amibe több helyen is betekintést nyerhettek tanulóink. A horgászórák gyakran horgászversennyel és főzéssel zárulnak.

A szakkörök sikeréhez nélkülözhetetlenek azok a lelkes programvezetők, akik nemcsak megtartják a foglalkozásokat, hanem ajtót nyitnak a fiatalok előtt egy olyan világba, amelyben később is megtalálják a kulturált és élvezetes pihenés lehetőségét. Munkájukat az eddigiekben ajándékutalvánnyal igyekeztünk megköszönni.
A Tiszai Pecasuli program első két évét a társaságunk saját forrásból finanszírozta, a jelen tanévtől emellett a Földművelésügyi Minisztérium támogatására is számíthatnak a pecasulis horgászpalánták. A részt vevő gyermekek lelkesedését látva igyekszünk a programot minél magasabb színvonalra fejleszteni, tovább népszerűsítve ezzel a sporthorgászatot, mint a szabadidő kulturált eltöltésének egyik legkedveltebb formáját, a környezettudatosságra neveléssel pedig vizeink élővilágának megbecsüléséhez és megőrzéséhez szeretnénk hozzájárulni.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »