Tiltott módon horgásztak

2015.12.19.

A nagykátai nyomozók két férfit értek tetten egy tápiószecsői halastónál.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

 A Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat orvhalászat vétség és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt G. Sándor 41 éves és K. Zsolt 37 éves tápiószecsői lakosok ellen.

A Nagykátai Rendőrkapitányság nyomozói 2015. december 16-án az éjszaki órákban fokozott közterületi szolgálatot láttak el, melynek célja a közelgő ünnepek miatt megszaporodó bűncselekmények megakadályozása, illetve az elkövetők azonosítása, elfogása volt. Ennek során ellenőrizték egy tápiószecsői halastó környékét, ahol a nyomozók gyanús fényekre és zajokra lettek figyelmesek. A helyszínen a tulajdonos is észlelte a „betolakodókat” és felkapcsolta a lámpát, de ekkor két férfi elfutott a helyszínről.

A menekülő G. Sándort és 37 éves társát a rendőrök a halastó közelében elfogták. A két férfi a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint betört a körbekerített halastó területére és a magukkal vitt horgászbottal pontyokat fogtak ki a tóból. A horgászbotra egy hármas horogból álló horgászkészséget erősítettek és úgynevezett gereblyézéssel, vagyis tiltott módon és eszközzel horgásztak. A rendőrök az elfogott gyanúsítottaknál megtalálták a kifogott halakat is, melyeket lefoglaltak.

A nyomozók a két férfit a Nagykátai Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A végrehajtott házkutatások során a rendőrök további bűncselekményre utaló tárgyakat találtak és foglaltak le.

G. Sándor és K. Zsolt ellen a további eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »