Fajlagos halfogási tilalmi idők 2016. március 1-jétől

2016.02.29. forrás: NÉBIH

Március 1-jétől tilos a süllő, a kősüllő, a sügér és a balin horgászata

Évindító horgászvásár 640hirdetés

A halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet szerint a fogassüllő, a sügér, a balin fajlagos tilalmi ideje március 1-jén - ebben az évben keddi nap - nulla órakor kezdődik.

A végrehajtási rendelet szerint a süllő, a balin, a sügér fajlagos tilalmi idejének vége április 30-a, ami az idei évben szombatra esik. A szabályozás értelmében, ha a tilalmi idő utolsó napja esik szombatra vagy pihenőnapra, a tilalom a közvetlenül megelőző munkanapon végződik, tehát az idén, április 29-én - péntek - a nap huszonnegyedik órájában végződik.

A kősüllő fajlagos tilalmi ideje is március 1-jén kezdődik, de hosszú ideig, egészen június 30-ig (csütörtök) tilos a horgászata!

Tisztelt Horgászok!
Felhívjuk figyelmüket, hogy a jogszabályban fajlagos fogási tilalom alá tartozó halakat kifogás esetén, a fogást követően, haladéktalanul és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe, akkor is, ha sérült, beteg vagy elpusztult.

Továbbá, tájékoztatjuk Önöket, hogy a hónap végéig - március 31-ig - még tart a csuka fajlagos tilalmi ideje is, így a fent említett halfajok és a csuka horgászata tilos!

Jogosulatlan halászattal, horgászattal, továbbá az állami halőri szolgálat feladatvégzését érintő bejelentését az alábbi e-mail címen tehetik meg: allamihalor@nebih.gov.hu

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »