Őszi-téli ruhavásár 2.

Természetismeret óra a halastónál

Rendhagyó természetismeret órán vettek részt tegnap a siófoki Beszédes József Általános Iskola negyedikesei Balatonszárszón. Ez az óra szinte mindenben különbözött attól, amit a gyerekek vagy akár a szülők is gondoltak volna erről a délelőttről.

Thermoruhák 640
hirdetés

Társaságunk halastavának gondozott parkja biztosította a helyszínt, az ismereteket Bodó Iván halászati szakmérnök adta át az apróságoknak. Fegyelmezésre sem volt szükség, mert Matula tanár úr pontosan érezte meddig tart ki a megfeszített figyelem és mikor van szükség némi mozgás közbeiktatására. Így csapott át olykor testnevelés órába a „tanítás”.

A pihenőidőben sem szűnt meg az új ismeretek elsajátításának lehetősége, hiszen a csónakázás, evezés, a szalonnasütő nyárs faragásának kitanulása mind-mind elérhető és kipróbálható e csoda-helyen.

A legnagyobb élményt kétségtelenül a halakkal való ismerkedés jelentette fiúknak, lányoknak egyaránt. Nem minden nap adatik meg az emberfiának az, hogy méretes harcsával, ponttyal, vagy akár az idei év halával, a compóval kössön személyes ismeretséget. A felsorolt halfajok egyedei ezúttal nem a körikönyv lapjairól köszöntek vissza, hanem a „Nádfedeles” árnyékot adó fűzfái alatt elhelyezett kádból. Senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy az öreg harcsa minden bajszát alaposan és többszörösen megszámolták, de még a tükrös pikkelyeinek számát is pontosan tudta mindenki az óra végére.

Kora délután elcsigázva búcsúztak a kis nebulók , de remélhetőleg olyan élményekkel gazdagodva, melyeket később még haszonnal hívhatnak elő a kedves emlékeket tároló memóriájukból.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés