Természetismeret óra a halastónál

2016.09.23. forrás: balatonihal.hu

Rendhagyó természetismeret órán vettek részt tegnap a siófoki Beszédes József Általános Iskola negyedikesei Balatonszárszón. Ez az óra szinte mindenben különbözött attól, amit a gyerekek vagy akár a szülők is gondoltak volna erről a délelőttről.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Társaságunk halastavának gondozott parkja biztosította a helyszínt, az ismereteket Bodó Iván halászati szakmérnök adta át az apróságoknak. Fegyelmezésre sem volt szükség, mert Matula tanár úr pontosan érezte meddig tart ki a megfeszített figyelem és mikor van szükség némi mozgás közbeiktatására. Így csapott át olykor testnevelés órába a „tanítás”.

A pihenőidőben sem szűnt meg az új ismeretek elsajátításának lehetősége, hiszen a csónakázás, evezés, a szalonnasütő nyárs faragásának kitanulása mind-mind elérhető és kipróbálható e csoda-helyen.

A legnagyobb élményt kétségtelenül a halakkal való ismerkedés jelentette fiúknak, lányoknak egyaránt. Nem minden nap adatik meg az emberfiának az, hogy méretes harcsával, ponttyal, vagy akár az idei év halával, a compóval kössön személyes ismeretséget. A felsorolt halfajok egyedei ezúttal nem a körikönyv lapjairól köszöntek vissza, hanem a „Nádfedeles” árnyékot adó fűzfái alatt elhelyezett kádból. Senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy az öreg harcsa minden bajszát alaposan és többszörösen megszámolták, de még a tükrös pikkelyeinek számát is pontosan tudta mindenki az óra végére.

Kora délután elcsigázva búcsúztak a kis nebulók , de remélhetőleg olyan élményekkel gazdagodva, melyeket később még haszonnal hívhatnak elő a kedves emlékeket tároló memóriájukból.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »