Őszi-téli ruhavásár 2.

Tavaszi rapid horgászat sekély vízen

Egy szerencsés horgászat olykor véletlennel kezdődik. Április közepe volt, a közeli holtág partjára mentünk le a feleségemmel, kutyát sétáltatni. Gyönyörű napsütés volt, és ahogy sétáltunk szemem sarkából észrevettem, hogy a nádban hatalmas élet van, folyamatosan ütötte, mozgatta valami a nádat, én kárászokra gondoltam, megálltunk egy kicsit és figyeltük a vizet.

C-protekt
hirdetés

Egyszer egy gyönyörű ponty hátuszonyát pillantottam meg az igencsak sekély vízben, így megbeszéltük Rékával, hogy másnap visszajövünk, de ekkor már horgászbotokkal.

A meghorgászni kívánt terület egy kis csatorna befolyója mellett található nádfal volt a víz mélysége maximum 50 cm. Elég vastag iszapréteg található a területen, így a felszerelést is ehhez alkalmazkodva állítottam össze mindössze egy 15 grammos ólommal. A horog előke egy 0.10mm-es fonott zsinór volt amire egy pici 12-es horgot kötöttem, csalinak egy szem gumikukoricát tettem fel hajszálelőkén.

Etetésnek savanyított kukoricát és egy kis 8mm-es epres pellet használtam, amit etetőlapáttal juttattam be a meghorgászni kívánt területre. Rövidtávra való horgászatoknál nagy segítség az etetőlapát, ami a kezünk meghosszabbítása.

Megérkeztünk a horgászhelyre, rod-pod-ot beállítottuk, a végszerelékeket a kiszemelt helyre juttattuk, és 2 lapát kukoricát és 2 lapát pelletel megszórtam a kiszemelt helyre.
Ezután felpörögtek az események, nagyon aktív eredményes horgászat részesei lehettünk. 7 órát horgásztunk, 4 db 1kg körüli kárászt és 4 db pontyot fogtunk valamint volt 2 db hal, ami sajnos lemaradt.

Fel kell ismerni a lehetőségeket, hogy egy eredményes horgászat részesei lehessünk. Főleg tavasszal a halak gyakran felkeresik a sekély felmelegedő vizeket. Érdemes próbálkozni az akár 40-50cm-es vizekben is, olykor nagy meglepetésben lehet részünk, persze ha ilyen sekély területen horgászunk, a hangoskodást kerülni kell, ilyen helyen nagyon óvatosak a halak és a legkisebb zajra is tovább állhatnak.
Lassan közeledik a tavasz érdemes figyelni a napsütötte sekély területeket, figyelmesnek kell lenni, mert az 5 kg feletti halak is úgy mozognak pici vízben, hogy szinte észre se lehet venni őket. De természetesen jelek utalnak a jelenlétükre, ha van, a nád mozgása, túrások által jelentkező buborékok, esetleg egy-egy toló hullám. Érdemes nyitott szemmel járni.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

	JRC ágy + hálózsák szett 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
C-protekt

hirdetés