Szigorítások: egy csónakban csak egy ember tartózkodhat

2020.11.25. forrás: index

Az újabb szigortások értelmében vízi járműről történő horgászat kizárólag egyénileg végezhető, azaz egy csónakban, hajón, csak egy ember tartózkodhat - számolt be az Index néhány órája.

FoxPost ingyenes szállításhirdetés

Az Index cikkében olvasható részlet, bár a MOHOSZ oldalán nem találtuk meg egyértelműen a hivatkozott részt:

"A kormány és a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) számos intézkedést hozott, hogy lassítsa a koronavírus-fertőzések terjedését és ezekről szigorításokról a szövetség beszámol a portálján."

"A MOHOSZ oldalán tájékoztatnak, hogy este 7 óra és reggel 5 óra közötti időszakban nem engedélyezett az éjszakai horgászat. Azonban a kivételt képező idősávban engedélyezett a halfogás, ám a vízi járműről történő horgászat kizárólag egyénileg végezhető, azaz egy csónakban, hajón, csak egy ember tartózkodhat.

Kiemelten fontos, hogy az éjszakai korlátozás idején a saját telken lévő stégen sem lehet horgászni, hiszen az ugyanúgy a kijárási korlátozás megszegésének minősül. Ezen felül a MOHOSZ figyelmezteti a horgászokat, hogy a halőröknek a megszokott feladataikon túl a jelenlegi helyzetben jelezni kell, ha valaki megszegi a házi karantént, illetve ha olyan horgászt látnak, aki egyértelműen beteg (jellemző tüneteket tartósan mutat), akkor számára megtilthatják a horgászatot."

UPDATE: az alábbiakban található az országos tisztifőorvos hivatalos tájékoztatása, miszerint a hír igaz, valóban egyénileg szabad csak vízijárműről horgászni.
 

Ajándék Timár Mix etetőanyag minden rendeléshez!hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »