Hal helyett szar van a Szamosban, és ez rohadtul szomorú

2017.05.08. forrás: 444.hu

Baranyi Krisztina az Együtt önkormányzati képviselője hosszú ideje ostromolja a kormányt, tegyenek a Tisza szennyezettsége ellen.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

 Egyre kevesebb a hal, a rákok eltűnnek, a kagylók pusztulnak, a horgászok panaszkodnak, tapasztalataikat pedig immár vizsgálati eredmények támasztják alá.
" A közadakozásból elvégeztetett vizsgálatok mind azt bizonyítják, hogy a helyzet válságos. Két kiragadott példával érzékeltetve: síkvidéki közepes és nagy folyók esetében a rendelet szerinti vízminőségi úgynevezett KOI-határérték 25 mg/liter, a BOI határérték 4 mg/liter, a mért értékek: 3954 mg/liter és 3003 mg/liter, ami 158-szoros, illetve 751-szeres túllépést jelent.
A szakértő szerint a szennyezés kommunális eredetű, vagyis a Tiszába óriási mennyiségű szennyvíz ömlik, ami tönkreteszi annak élővilágát, és veszélyes nemcsak a Tisza élővilágára, de a magyar emberek egészségére is."
Küzdelméről már írtunk korábban, de a mérési eredményeknél sokkal jobban szemlélteti a helyzet súlyosságát a helyszínen nemrég készített videó.
Baranyi Krisztina videója felfedi a Tiszát terhelő óriási mértékű szennyvízterhelés egyik fő forrását, innen jön a szar, a zsír, az állati darálék, a vér a folyóba.

https://www.facebook.com/baranyikrisztinakepviselo/videos/853987541407203/

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »