Stégekről történő horgászat áprilisban

2015.04.14. forrás: balatonihal

Több kérdést is kapott a BHNp Zrt. azzal kapcsolatban, hogy milyen feltételekkel szabad áprilisban parti bejáróval nem rendelkező vízi állásról horgászni.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

A kérdésről a Balatoni Horgászrend 6. pontja ad tájékoztatást, szomorúan vették tudomásul, hogy többen nem olvasták el figyelmesen a horgászrendet, pedig ez a horgász kötelessége a horgászat megkezdése előtt!

Az említett pont így szól:
"Április 1. – április 30. közötti időben csak partról lehet horgászni. Ebben az időszakban vízijárműről (vitorlás, csónak stb.), valamint fürdőeszközről horgászni TILOS! Kivételt képez ez alól az alábbi két partszakasz, ahol kizárólag a part menti nádas szélétől számított maximum 50 m-es sávban engedélyezett a horgászat békés halra, 06:00 és 19:00 között. Az időpontok a kikötőből való indulást, valamint beérkezést jelölik! Ezen két partmenti sávon kívül a Balaton területén közlekedő vízi járműben horgászathoz használt eszközt tartani TILOS! A parti bejáróval nem rendelkező vízi állásokat (stégeket) csak gázolva szabad megközelíteni. A horgászható partszakaszok: (...)"

Az északi part azon területein, ahol az 50 m-es parti sávban csónakkal lehet közlekedni és horgászni, természetesen az ezen sávon belül lévő stégeken is lehet horgászni, akár csónakkal megközelítve is. A Balaton többi területén viszont kizárólag úgy lehet a parti bejáróval nem rendelkező stégekről horgászni, ha azokat gázolva közelíti meg a horgász, tehát a csónakot még a horgászeszköz szállítására sem használhatják.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »