Októberi ivadékhelyzet

2012.11.06. forrás: sporthorgasz.eu

Október 18-án elvégeztük az év utolsó ivadékvizsgálatát, melynek eredménye a várakozásoknak megfelelő lett. A vízhőmérséklet csökkenése miatt az ivadék nagy része már elhagyta a sekély parti régiót, átvonultak a mélyebb mederrészekbe.

Indul a harcsaszezon!hirdetés

A három héttel ezelőtti mintavétel alkalmával még küszből és bodorkából is több száz egyedet sikerült fognunk, ezúttal mindössze 16 küsz és 48 bodorka került a hálónkba. A többi halfaj esetében ugyanez volt a tapasztalat.

Az idei csukák átlagos standard testhossza 201,5 mm, ami elmarad a tavaly ilyenkor mért adattól (237 mm). A nagyobb példányok valószínűleg már elvonultak a küsz- és keszegrajok nyomában a mélyebb részekre. A balin vonatkozásában biztosan ez a helyzet, mert egyet sem sikerült fognunk.

Az idei harcsa testhossza 106 mm, ez elmarad az ilyenkor megszokottól, a magyarázat valószínűleg ugyanaz, mint a csuka és balin esetében.

Október 29-én megkezdődik a Tisza-tó őszi leürítése, de az idei ivadékok már a biztonságot adó mélyebb vízterekben vannak, nem fogja őket váratlanul érni a vízszintcsökkenés.

Bark gumicsónakokhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »