A rendőrség lecsapott leeresztett Sió medrében vergődő halakat összeszedőkre

2020.01.27. forrás: police.hu

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság nyomozói orvhalászat miatt indítottak eljárást a merítőhálóval "orvhalászó" gyanúsítottakra..

Prologic Cruzade horgász székhirdetés

Bár a rendőrségi hírben nem említik, a dátum és a helyszín alapján egyértelműnek tűnik, hogy a múlt hétfőn tömeges halpusztulást okozó siófoki Sió-leeresztéskor történt az eset: többen is merítőhálóval szedegették a leeresztett mederben agonizáló / döglött halakat, akikre aztán kijött a rendőrség és orvhalászat miatt állították elő őket:

"A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. január 20-án 15 órakor Siófokon két helyi és egy sárbogárdi lakos tiltott módon, merítőhálóval halászott. A rendőrök tetten érték a férfiakat, akiket elfogtak és előállítottak a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságra. A nyomozók mindhármukat orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Természetes vízi halállományunk nemzeti kincs, így annak védelme mindannyiunk kötelessége. Ha halászattal, horgászattal kapcsolatos jogsértést tapasztalnak, minden esetben jelezzék a hatóság felé."

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »