Mi az igazság a Tihany-sajkodi Mohosz tanya körül?

2015.05.02.

Az utóbbi hónapokban számtalan pletyka keringett a Mohosz balatoni horgásztanyája körül. Eladják 250 millióért? Orbán Viktor veje csinál ott vitorláskikötőt? Itt van végre az igazság.

3752 termék akcióbanhirdetés

Még "komoly" körökből is "biztosan" tudták, hogy a Mohosz Tihany-sajkodi horgásztanyát negyed milliárdért értékesítik, és vitorláskikötő lesz a helyén, egy üzleti körökben ismert, a kormányközeli tulajdonossal.

Ebből semmi sem igaz! Viszont tény, hogy a korábbi bérlőnek felmondtak, és a váltás nem tűnik sima ügynek. A Mohosz hivatalos közleményt adott ki, amit nem árt főleg azoknak megismerni, akik foglalással (és előleg befizetéssel) rendelkeznek a tanya vonatkozásában.

A mohosz.hu-n is olvasható közleményt változtatás nékül idézzük:

"KÖZLEMÉNY
a Tihany-Sajkodi Horgásztanya
2015. évi igénybevételéről

Ezúton értesítjük a Horgásztanyát igénybe venni szándékozó Horgásztársainkat, hogy a létesítmény a bérlő személyében bekövetkező tervezett változás során feltárt műszaki és közegészségügyi okok miatt jelenleg nem üzemel, így a 2015-ös szezonra előfoglalásokat további intézkedésig nem áll módunkban felvenni.

A MOHOSZ tulajdonában lévő Tihany-Sajkodi Horgásztanya bérleti jogviszonyának megszüntetéséről a MOHOSZ a tanya jelenlegi bérlőjét és üzemeltetőjét 2015. január végén értesítette. Maga a bérleti szerződés az abban előírt 3 hónapos felmondási idővel, mindkét fél aláírásával így jogszerűen megszüntetésre is került 2015. április 30-i határidővel.

A Horgásztanya tervezett újbóli bérbeadását megelőzően megtörtént az épületek teljes körű átvizsgálása, melynek során olyan műszaki és közegészségügyi hiányosságok merültek fel, melyek elhárításáig a létesítmény a MOHOSZ által elvárt színvonalon és kapcsoltan az általa előírni tervezett bérbevevői felelősséggel jelenleg nem üzemeltethető.

Az elmúlt napokban jutott tudomásunkra, hogy a jelzett értesítést és jogi folyamatot követően a Horgásztanya eddigi bérlője a tulajdonos MOHOSZ tudta és beleegyezése nélkül továbbra is fogadott előfoglalásokat és kapcsoltan a saját bankszámlájára teljesített előleg befizetéseket a tavaszi-nyári szezonra; arra az időszakra, amikorra már tudottan nem rendelkezett érvényes bérleti szerződéssel. Mivel a tárgyban felelősséget nem tudunk vállalni így az érintetteket kérjük, hogy az esetlegesen befizetett előlegekkel kapcsolatban azok felvevőjét, a volt bérlőt keressék.

Az esetleges további információkról, az új bérlő elérhetőségéről (egyben majd az előfoglalási lehetőségek megnyitásáról), valamint a Horgásztanya tervezett mielőbbi üzemeltetési újraindításáról a továbbiakban honlapunkon keresztül is haladéktalanul értesítjük majd az érdeklődőket! Őszintén reméljük, hogy a közkedvelt Tihany-Sajkodi Horgásztanya hamarosan ismét a pihenés, a szervezett horgásztatás, s így főleg az Önök szolgálatában állhat!

Budapest, 2015. április 28. "

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »