Rendőrök vitték el az orvhalászt

2020.01.23. forrás: hajdu-horgasz.hu

A Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének halőrei – a Keleti-főcsatorna böszörményi szakaszán – 2020. január 15-én és január 16-án technikai eszközök segítségével megfigyelést végeztek orvhalászat gyanúja miatt.

Haswing elektromos csónakmotorokhirdetés

Az orvhalászat tényét alátámasztotta, hogy 2020 január 16-án 07 óra 15 perckor a Brassó zugi tó felől az erdősávon át egy férfi érkezett a gátra gumicsónakot vontatva maga után. A csónakot vízre tette majd, a Keleti – főcsatornán keresztbe kifeszített nyakzóháló tartalmát kezdte kiüríteni, amit a halőrök digitálisan rögzítettek.

Amint a csónakkal az ismeretlen személy a partra evezett halőreink intézkedés alá vonták. Mivel a Keleti – főcsatornán sem lehet halászni ezért halőreink rendőri segítséget kértek és kaptak a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságtól orvhalászat vétség megalapozott gyanúja miatt.

Miután a rendőrök megérkeztek, átvették az intézkedést halőreinktől. Amíg a rendőrök az elkövetővel voltak elfoglalva addig halőreink felszedték a kb. 50 méter hosszú nyakzóhálót a Kelet vízéből, és bűnjelként átadták a rendőrhatóságnak. Mivel engedély nélkül, tiltott eszközzel történt halászat, ezért az elkövetőt a Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

A Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének kezelésében lévő horgászvizekben a halállomány nagy értéket képvisel, így annak védelme minden horgász érdeke. A Szövetség kéri horgásztársait, ha halászattal, horgászattal, halkereskedelemmel kapcsolatos jogsértést tapasztalnak, jelezzék halőreinknek a fenti telefonszámok egyikén: +36 30/9882329, +36 30/4923413 vagy a Szövetség hbmhszsz@gmail.com e-mail-címén. Minden adatot bizalmasanan kezelünk. Segítő együttműködésükre számítunk.

Humminbird halradarokhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »