Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

A mohácsi zátony mintájára teszik rendbe a Bezerédi Duna-ágat a szomszédban

Több mint félmilliárd forintos pályázati támogatást nyert el a Duna-Dráva Nemzeti Park - jelentette be Zsigó Róbert a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, Magosi György Dunafalva polgármestere és Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója.

Thermoruhák 640
hirdetés

Az elkövetkező két esztendőben megvalósuló beruházás befektetés a jövőbe, melynek gyümölcsét a gyerekeink és az unokáink fogják megtapasztalni - mondta Zsigó Róbert a Dunafalván tartott sajtótájékoztatón.

Ismertették, hogy „A Bezerédi-Duna-ág rehabilitációja"című projekt 335.000.000 forintot nyert el, melynek tervezett befejezési dátuma: 2019. 06. 30-a valamint, „A Dávodi Földvári-tó és a Karapancsai erdei tavak rehabilitációja kotrással, bioremediációval, kisműtárgy építéssel, cserjeirtással" című projekt 185.300.000 forintos támogatásban részesültek, kivitelezési munkájuknak várható befejezése 2019. 10. 31-e.
Zsigó Róbert a projektek részletes ismertetése során elmondta: a páratlan természeti környezet a mindennapi élet részét képezi a bajai és bácskai térségben; cél a természeti értékek megőrzése. Kiemelte, hogy az elkövetkező két esztendőben megvalósuló beruházás befektetés a jövőbe, melynek gyümölcsét a gyerekeink és az unokáink fogják megtapasztalni.

Magosi György megjegyezte: erdészként jól ismeri a területet. Hangsúlyozta, a beruházások eredményeképp a falu visszakapja a vízi életet. Az érintett terület korábban a dunafalvai önkormányzat birtokában állt, majd a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megvásárolta és így vehette kezdetét a fejlesztés.

Závoczky Szabolcs kifejtette: a pályázatok lehetővé teszik, hogy segítségükkel fontos élőhelyeket lehessen megmenteni, így helyreállhatnak a hajdani természetes állapotok. A tájidegen fafajok helyét őshonos fajok válthatják fel.

A dunafalvai beruházás a természetmegőrzésen túl a helyi lakosságot is szolgálni fogja; példaként a korábbi években megvalósult Szabadság-sziget élőhely-rehabilitációs projektet említette. Az összesen több mint félmilliárd forint értékű beruházások nagyban elősegítik a táj eredeti értékeinek helyreállítását és megőrzését

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

hirdetés