A telepítés után mától újra lehet pontyozni a Desedán

2015.11.19. forrás: Somogy Televízió

90 mázsa kettő-, illetve háromnyaras pontyokat telepítettek hétfőn a Deseda tóba. A halakat akár már most ki lehetne fogni a vízből, 3 napig azonban horgászati tilalmat rendeltek el. Csütörtöktől viszont már az új kopoltyúsokat is lehet horgászni.

Minn Kota elektromos csónakmotorokhirdetés

Folyamatosan, egész nap telepítették hétfőn a pontyokat a Deseda tóba. A kopoltyúsokból összesen 9 tonnát engedtek a vízbe. Ennek több mint kétharmada az idei a fennmaradó rész pedig a jövő év elejei telepítési tervezet része volt.

Kovács Gábor, csoportvezető halászati őr, Kaposvári Sporthorgász Egyesület:
- A horgászoknak minél nagyobb lehetőséget kell biztosítani. Ezen a vízen pontyot telepítünk nagyon nagy mennyiségben, mivel ennek itt nincsen természetes szaporulata, ezt mesterségesen kell pótolni. Vannak olyan halfajaink ebben a vízben, süllő, harcsa, és ezeknek a táplálékhalai, amik nagyon jól szaporodnak. Ezekből kevesebbet vagy egyáltalán nem is telepítünk. A pontyból, amire viszont a horgászok nagyon nagy többsége horgászik szükséges a mesterséges pótlás, mert sajnos nincsen természetes szaporulat.

A telepített halak 70 százaléka pikkelyes,30 százaléka pedig tükörponty. A mostani telepítéssel igazi aranyszínű különlegességek is kerültek a tóba.

Kovács Gábor, csoportvezető halászati őr, Kaposvári Sporthorgász Egyesület:
- Ezek a halak a koiponty fajtába tartoznak. Ezek színesítik az állomány, igazából csak mintaként érkeztek, szúrópróba szerűen egy-egy darab. A szerencsés horgász esetleg nagyobb örömet lelhet ezeknek a kifogásában.

A Desedán szerdáig békés halfogási tilalmat rendeltek el, csütörtöktől azonban a hétfőn betelepített halakra is lehet már horgászni.

(Híradó)

Indul a harcsaszezon!hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »