Eltörlik a pontytilalmat a Tisza-tónál is!

2016.05.21. forrás: http://sporthorgasz.eu

Az illetékes hatóságok hozzájárultak, hogy 2016-ban a Tisza-tónál is lerövidüljön a pontytilalom.

Humminbird halradarokhirdetés

Jövő héten hétfőtől, azaz 2016. május 23-tól újra lehet pontyra horgászni, és meg is lehet tartani a szabályozásnak megfelelő méretű és darabszámú példányokat a Tisza-tavon.

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. az illetékes hatóságoktól kérte a pontytilalom eltörlését, amit a hatóság határozatában engedélyezett. A Tisza-tavon jelenleg igen intenzív a pontyállomány telepítése, és a jelenlegi viszonyok között a pontyok a természetes szaporulatból csak igen korlátozott mennyiségben képesek magukat reprodukálni.

Fontos megemlíteni, hogy a szaporodással kapcsolatos kíméleti területek látogatása, ÉS ott a horgászat továbbra is tilos a következő szabályozás értelmében: "Szaporodó kíméleti terület a Tisza-tó gátjának a rábolyi szakaszán a 12/1-es töltéskilométere, az Eger-pataknak a Négyes és Borsodivánka községeket összekötő közúti hídja, a tiszavalki kikötő, valamint a Nyárád-ér jobb partja, és a Nyárád-ér Eger-patak összefolyása által határolt terület. Itt március 1. és június 15. között mindennemű horgászat és a tartózkodás tilos."

Ezért döntött úgy a halászati hasznosító, hogy a jelenlegi állapotok közepedte a Tisza-tó egyéb területein engedélyezi a pontyok fogását.

Bark gumicsónakokhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »