Új ponty világrekord Magyarországról!

2015.05.18.

Ami biztos, hogy halat egy ismert hazai vizen fogta egy egy cseh horgász, Thomas Krist. A vízterület sokak számára ismert, és meg is osztja becsülettel a horgásztársadalmat.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szetthirdetés

Szinte már számolatlanul kerülnek elő a Balatonederics közelében fekvő Euro Aqua nevű tóból a 40 kg feletti halak. Thomas Krist tükröse 125 cm hosszú volt, és 48 kg-t nyomott.

Nem tudni, hogy a hiteles mérés és a hivatalos procedúra megtörtént-e, hogy a fogás valóban világrekord lehessen; mert az köztudott, hogy sok-sok nagy hal innen nem került fel a hivatalos listákra. Mintha a tulajdonosoknak elég lenne az is, hogy közösségi oldalon közzé teszik a nagy fogásokat.

A tóra egyébként nagyon nehéz bejutni, az árak magyar mércével kiugróan magasak, így jobbára külföldi, tehetősebb horgászoknak van lehetősége szerencsét próbálni.

A hazai pontyos ntársadalom sokszor illeti azzal a váddal a vízterületet, hogy az ott található pontyok igen jelentős része a Balatonból lett oda átlopva. Erre ma már nagyon nehéz lenne bizonyítékot szerezni, s az is lehet, hogy csak sok az irigye az elképesztően halgazdag víznek.

Prologic Cruzade horgász székhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »