Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

Ponty világrekord Magyarországról: 51.2kg

A világ első ötven kilósnál nagyobb pontyát fogta meg Michel Schoenmakers nemrég Magyarországon!

Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019
hirdetés

BREAKING: a mai napon, azaz november 23-án Michel Schoenmakers megfogta a világ legnagyobb pontyát Magyarországon: egészen pontosan 51,2 kilogrammos tükörponty a zsákmány, ami a Balaton-felvidéki Euro Aqua tóból fogta ki a szerencsés sporttárs.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Bala ToniBala Toni (fikanick)
11 hónapja

A ponty már jó néhány évszázada háziasítva van. Azért mert nem tudsz a nyakába pórázt akasztani,vagy nem tudod szekér elé fogni,(és még sorolhatnám) attól még szó szerint háziasított. Az ember igényeire szabott élőlény. És mint legtöbb ilyen, ez is úgy lett alakítva, (kezdetben szelektálva,majd jött a genetikai kotyvasztás)
hogy az megfeleljen a mai kor emberének. Ennek az eredménye lett a korlátlan mértékű tömeg növekedés, debil formák,különböző színek(ld koi). A kérdés csak az volt,hogy mi a cél a "nemesítés"(Isten játszás?)folyamán. A ponty esetében is a hús termelés az elsődleges szempont. A természet az ilyen egyedeket kiszelektálja,vagyis likvidálja hosszútávon. Ezért ezek a pontyfajták sosem nevezhetőek őshonosnak.(bár a pontyot annak tartja mindenki). Máig gurguláznak befele a természetes vizeinkbe,ezek a genetikai hulladékok,mert az üzlet ezt kívánja.(most finoman fogalmaztam). Ami a természetnek évezredekbe,vagy millió évekbe került,hogy a megfelelő fajt vagy fajtát kialakítsa az adott környezethez,azt nekünk embereknek néhány emberöltőnyi idő alatt sikerült. Nem is lenne ezzel még csak baj. A gond ott kezdődik,hogy ezeknek a pontyoknak "elszakították a pórázaikat"(ráengedtük a természetes vizeinkre).Belepiszkítanak a genetikai diverzításba.( Addig halkan megjegyezném,az őshonos fajta tiszta nyurga ponty vörös listás) És sajnos semmi jelét sem látni annak,hogy
érdemi lépés lenne ennek érdekében felsőbb szinteken.Óriási hiba,helyrehozhatatlan károkkal a természetes vizeinkre nézve.
Amíg kapzsi, gyarló,kivagyi,megalomániás horgászok (is) lesznek,addig ráépülő üzlet is lesz.
Olyan ez az egész,mintha a szarvas vadászaton szarvasmarhára lőnék,vagy egy farkas vadászaton egy kutyára,vagy egy vaddisznó vadászaton egy házi sertésre, vagy egy vadponty horgászaton koira,spanyol pikkelyesre,bőr,tükör vagy valamely tájfajtára.

8
NagygörényNagygörény (fikanick)
1 éve

Ja.Erre már én is gondoltam, lehetne "háziállatként" tartani ezeket (múltkor egy kerti tóban is volt rá próbálkozás) aztán jókis testépítő legális és nem legális cucokkal, anabolikus szteroidokkal akkorára növeszteni őket mint Valujev, vagy a 11 éves kínai kosaras csaj aztán a jólfizető spori megfohatja élete halát. A múltkor valami rénszarvasvadászat is volt ilyen.

7
spa8spa8 (fikanick)
1 éve

A hozzászólást moderáltuk (a szerk.)

6
hirdetés (x)
Bala TóniBala Tóni (fikanick)
1 éve

Most őszintén! És abban mi büszkeség van, hogy egy valag pénzt (igaz nem egymilliót) kifizetek egy 60.000 ha-os óriás pocsolyára, hogy horgászhassak egy hétig néhány mega csüngőhasú pontyra. Mellette meg bent döglök a fűtött sátorba vagy házba, és jelez nekem az elektromos ha kapás van.
De, még előtte jól megetetem a helyet mindenféle ipari mocsokból előállított bojlinak nevezett sz@rral.
Ez mind csak üzlet, a többi színpad. Az állatjóllét
huszad rangú kérdés.

5
KecskeKecske (fikanick)
1 éve

Most őszintén! Mi büszkeség van abban, hogy kifizetek egymillió forintot azért, hogy egy kb. 5 hektáros pocsolyába horgásszak egy hétig, amiben a Balatonból össze lopott halak úszkálnak. Ezeket a halakat az " új tulajdonos "hízlalja , a saját gyártású csalijaival, és csak azokkal lehet horgászni. Mocsok osztrák geci! Nagy büszkeség lehet ezt a szerencsétlen zsírdisznót kifogni.

4
spa3
1 éve

A hozzászólást moderáltuk (a szerk.)

3
miértkellakifogotthallalbuzulnimiértkellakifogotthallalbuzulni (fikanick)
1 éve

A hozzászólást moderáltuk (a szerk.)

2
Kozso15Kozso15 (fikanick)
1 éve

Ez pont olyan mint a fitness termekben az emberek...tele szteroiddal...egyszer idö elött megdöglenek és senkit nem fog érdekelni...

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

hirdetés