Őszi-téli ruhavásár 2.

Pontyvilágrekord Magyarországról: 49 kilós tükröst fogtak! (UPDATE: videó is előkerült róla)

Nemrég kifogták a világ (eddig mért) legnagyobb pontyát, ráadásul egy magyar horgászvízben. A hatalmas tükörponty mindössze egy kilóval marad el az 50 kilós álomhatártól.

Thermoruhák 640
hirdetés

A Balaton-Felvidéken, Balatonederics mellett található Euro Aqua horgásztó már adott egyszer világrekord pontyot a horgászvilágnak: 2012-ben 46,1 kilós, 113 centis óriás tökörponty került itt horogra, ami akkor bejárta a nemzetközi sajtót. A halat akkor visszaengedték a vízbe, és tó weboldalán már akkor kiírták, hogy ez a hal néhány éven belül ütni fogja az 50 kilós álomhatárt.

Habár ez most még nem jött el, de öt év után újra horogra került a hal, és gyarapodott is néhány kilót, így újból megdőlt a ponty világrekordja, ezúttal 49 kilóval!

A tó külföldi horgászok körében igen népszerű, szezonban váltják egymást az osztrák és német horgászok, akik jellemzően több napos, akár néhány hetes horgásztúrákra fizetnek be. A tó a magyarországi horgászok körében azonban korántsem népszerű: a tavon egy horgászat szinte csillagászati összegbe kerül, a magyaror átlaghorgászoknak gyakorlatilag megfizethetetlen: egy 7 napos horgászat 250 ezer forinttól kezdődik, de ha extrákat is akarunk, akkor a fél millió forintot közelíti SZEMÉLYENKÉNT. Ráadásul csak az osztrák vízkezelő által fenntartott horgászegyesület tagjai horgászhatnak a tavon, így magyar halandóknak szinte lehetetlen ide bekerülni. A nyugat-európai horgászok mindenesetre boldogan járnak ide költeni a pénzüket és fogni a világrekordokat. PETRI HEIL!

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

1112131411121314 (fikanick)
2 éve

Gyönyörü halakat lopattál a balatonból

2
erikecske83
2 éve

Kb. mint egy disznónevelde a tó.

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Thermoruhák 1200

hirdetés