Tavaszi ponty és amur telepítés lesz a Vasi Vizeken

2015.03.11. forrás: vasihorgasz.hu

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2015. március 19-én (csütörtökön) ponty és amur telepítést végez a kezelésében lévő Vas és Zala megyei horgászvizeken. A telepítés során 10.550 kg fogható méretű három nyaras ponty és 500 kg amur kerül a Szövetségi vizekbe.

3752 termék akcióbanhirdetés

A tavaszi telepítés során az állóvizek mellett a Marcal folyóba, a Rába folyó ikervári szakaszába és Láhn patakba is lesz ponty telepítve. A Merseváti és Nagypiriti horgásztavakon a szezonindító pontytelepítésre várhatóan április hónapban kerülhet sor a - tavak magas vízszintjét és megközelítését is nehezítő - belvizes állapotok javulását követően. A Szombathelyi Csónakázó-és horgásztavon folyamatban lévő városfejlesztési munkák miatt szakaszos lezárásokra kell számítani május végéig, ezért kérjük a horgásztársak megértését. A munkaterületek szalaggal egyértelműen kijelölésre kerülnek azon részeken tilos a horgászat, a többi partszakaszon problémamentesen lehet horgászni a frissen telepített pontyokra.

A halasítás miatt általános horgászati tilalom lép életbe az állóvizeken a telepítés napjától, azaz 2015. március 19. (csütörtök) 9.00 órától 2015. március 21. (szombat) reggel 6.00 óráig. A haltelepítések elvégzése után a Szövetség a vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat. A telepítés elosztása az alábbiak szerint történik:

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »