Paduckínzás Érden, meglettek a tettesek!

2016.05.22. forrás: Facebook

A Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálat tegnap kapta a telefonos bejelentést Érdről, hogy két férfi paducokat fog ki és rak el, a tilalom ellenére. A bejelentő horgász pontosan megadta a helyszínt is.

Delphin Walkyra harcsázó botokhirdetés

Haladéktalanul indult a térségbe a szakasz felelős halászati őre. A két férfi már távozóban volt a helyszínről, amikor a halőr feltartóztatta a gépkocsit és a benne ülőket eljárás alá vonta. Először tagadták a zsákmányt, de a gépjármű átvizsgálása során 8 db nagytestű paduc került elő, melyek még éltek. A halakat üres vödörben, illetve nylon zacskóba csavarva próbálták meg ellopni a Dunából. Rövid feszengés után az egyik horgász elismerte a szabálysértést és alávetette magát az intézkedésnek.
Ennek során bevonásra került a férfi állami horgászjegye és területi jegye is, mivel törvényt sértett a tilalmi idő megszegésével. Ezen túlmenően állatkínzás bűntettében is eljárás indult, mivel a halakat kínlódásnak és szenvedésnek tette ki.
Ez most véletlenül jól sült el, mivel minden halat vissza tudott épségben engedni a halőr és azok el is úsztak. Azonban, ha 2 perccel később ér oda, a halak lassú, fulladásos halállal pusztulnak el és kerülnek az asztalra.
Szeretnénk megköszönni a bejelentő horgásznak azt, hogy vette a bátorságot valamint a telefont és riasztott a a halászati őrt! Kérem, kövessék a példáját, szeretett Dunánk és halaink érdekében!

Haswing elektromos csónakmotorokhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »