Őszi-téli ruhavásár 2.

Pácban a pecások: se rendelet, se állami horgászjegy

Az új halászati törvény végrehajtási rendeletét még mindig nem fogadták el, s addig a jövő évre nem tud állami horgászjegyet forgalmazni a szövetség.

Thermoruhák 640
hirdetés

 – Mi lesz a horgászok érdekével? – vetette fel Fülöp József, a horgászegyesületek megyei szövetségének elnöke annak kapcsán, hogy az új halászati törvény végrehajtási rendeletét még mindig nem fogadták el, s addig a jövő évre nem tud állami horgászjegyet forgalmazni a szövetség. Pedig – mint a szakember lapunknak jelezte – minden tervezetnek megfelel a szervezet.

– A kedvezményes balatoni jegyeket decemberben lehet forgalmazni, mely állami jegy nélkül nem adható ki – jegyezte meg Fülöp József, aki szerint sok kiskeresetű, nyugdíjas ebben az időszakban szokta kiváltani a dokumentumot, mások karácsonyi ajándéknak vásárolják meg. A gondok kapcsán azt is megemlítette: a területi jegy egész évre szól, de ha csak később sikerül kiváltani, úgy eleve rövidebb ideig használhatják ki a lehetőséget a horgászok, így sérülhet az érdekük.
A szakember gondnak tartja azt is, hogy problémás a SZÁK (Számítógépes Állami Jegykiadás) program is, mely szerinte hol működik, hol nem, s ez hosszabbá teheti az ügyintézést.

A megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatósága – a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvényre utalva – közölte: a végrehajtási rendelet még valóban nem készült el, 2013. december közepére várható.
– A végrehajtási rendelet elkészülte után köthetőek meg a bizományosi szerződések, ezt követően kerülhet sor az állami horgászjegyek értékesítésére – tájékoztatták lapunkat. Kérdésünkre azt is jelezték: a SZÁK program folyamatos karbantartás alatt van és számos új elemmel bővült, de használható, a nagy forgalmat lebonyolító bizományosok sem panaszkodnak rá.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Nem az a lényeg, hogy lessze állami jegy vagy sem hanem az hogy fizessünk jó sokat, meg az hogy minél több tilalmat vezessenek be számunkra már lassan nem lessz érdemes horgász engedélyt váltani mert ezzel is oda jutunk mint a vadászattal, hogy az urak spotja legyen a kis ember ne férjen hozzá. a többit már nem írom mert az egy kicsit drasztikus.

9

A hozzászólást moderáltuk (a szerk.)

8
hirdetés (x)
gusztafik.m
6 éve

csatlakoznék a Kerekes Kálmán felvetéséhez mint ha az én gondolatomat mondta volna

7

Most mi van? Még ezt a szórakozásunkat ls sárba tapossák???!!!!

6
buja
6 éve

Majd jól megszívatnak bennünket !

5

Én Horgászbottal,ha nincs állami jegy akkor anélkül.

4

kustrának is igaza van!!!!!!!!

3

Az én vesszőparipám,már krisztus előtt-től,az évfordulóra való átállás!!!!!!!!!!!SAjnos,még az érdekelt horgásztáborból sem áll mellém senki!!!!! megkellene már végre szüntetni ezt a horgászokat kizsákmányoló módszert!!!!Ne,januártól decemberig szóljon az engedély,hanem attól a pillanattól,mikor kiváltotta a páciens!!!!! Ha pl.junius 21-én váltotta ki,akkor következő év junius 21-ig legyen érvényes!!!!!!!! Néhány intellingesebb országban így működik!!!!

2
kustra
6 éve

A kisemberek érdeke senkit sem érdekel fenn a minisztériumban. A Balatoni halászattal kapcsolatban is politikai döntés született, nem szakmai. Füstös Gábornál jobb embert szerintem nem találnak, ha csak nem egy pártkatonának kell zsíros állás. Áder János állítólag horgász, miért hagyja ezt? Lehet csak báb?

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés