Őszi-téli ruhavásár 2.

Óvatosan horgásszon az Adrián!

Mivel a magyar családoknál idén is Horvátország számít a legnépszerűbb külföldi úti célnak, így fontos hangsúlyozni, hogy nagyon komoly bírságra számíthat az, aki engedély nélkül pecázik az Adrián – írja a Pénzcentrum.

DAM XTherm termoruha szett 640 2
hirdetés

Habár a magyarok jelentős része továbbra is belföldön tölti el nyári szabadságát, a június közepétől augusztus végéig tartó időszakban hagyományosan megemelkedik a külföldre utazók száma is. A felmérések szerint a magyar családoknál pedig idén is Horvátország számít a legnépszerűbb úti célnak. Éppen ezért nagyon fontos hangsúlyozni, hogy nagyon komoly bírságra számíthat az, aki engedély nélkül pecázik az Adrián.

A MOHOSZ hivatalos statisztikái szerint több százezer honfitársunk fog botot évről évre, így az is egyértelmű, hogy bőven vannak olyan családok is, akik egy külföldi útra is csomagolnak felszerelést, vagy előszeretettel vesznek valamilyen könnyűszerelékes megoldást a helyi árusoknál.

És hiába kommunikálják a horvát szállásadók előszeretettel – vélhetően azért, hogy magukhoz csábítsák a vendégeket –, hogy a tengerre nem kell náluk horgászengedély:

akár partról, akár csónakból, és akár csak egy zsebpecával is, de horgászunk az Adrián, akkor az engedély kiváltása kötelező.

Az ellenőrzés ugyan nem túl gyakori, akit viszont elkapnak 3 ezer kunás, azaz ~124,5 ezer forintos bírságra is számíthat!

Olcsóbb, ha kiváltjuk!

Ráadásul horgászvizsga sem kell az engedély kiváltásához, amelyet 1, 3, 7, vagy 30 napos időintervallumra akár online, akár a helyszíni értékesítőhelyeken meg lehet vásárolni. Az árak ugyan eléggé borsosak, de még mindig jobb, mint a bírság.

Érdemes még elolvasni:

Tonhalazás a szomszédban

Kell-e Horvátországban a tengerre horgászengedély?

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

JRC ágy + hálózsák szett 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 2

hirdetés