Összegzés a Tisza-tavi törpeharcsa halászatról

2018.01.25. forrás: sporthorgasz.eu

A tavalyi év során több alkalommal számoltunk be a törpeharcsa szelekciós halászat eredményéről, melyet a honlapunkon naprakészen követhettek is az olvasók. A tél beálltával a halászok felszedték a szerszámaikat, így erre az évre befejeződött a munka.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

2017-ben nagyot lépett előre a gyérítési tevékenység, ugyanis összesen 5 szerződéses halász állt munkába tavasszal, akik több száz szerszámot helyeztek el a Tisza-tóban. A megnövelt létszámnak és a halászok szakértelmének köszönhetően több mint háromszorosára növekedett a kifogott és elszállított törpeharcsa mennyisége 2016-hoz (16.000 kg) képest. Az elmúlt évi eredmény a várakozásainkat felülmúlta: 2017-ben közel 50.000 kg törpeharcsát fogtak a halászok. Fontos megjegyezni, hogy a halászok egészen kicsi, 15 mm szembőségű varsákat is alkalmaztak, tehát a kifogott mennyiség vegyes méretű, nem korlátozódik kizárólag a piacon jobban értékesíthető 8 dkg feletti egyedekre. A korábbi cikkeinkben leírt gondolatmenet alapján (1 kg törpeharcsa létrejöttéhez 9 kg táplálék elfogyasztása szükséges) kiszámítható, hogy az idén kifogott mennyiség 450.000 kg természetes táplálékot fogyasztott el élete során. Ezentúl azonban ennek az 500 mázsa törpeharcsának a táplálékfelvételével már nem kell számolnunk, azaz lényegesen több élelem jut az őshonos halainknak.

Az idei eredményt szem előtt tartva, bizakodva várjuk a 2018-as halászati szezon kezdetét és reményeink szerint egy év múlva még nagyobb számot közölhetünk.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »