Őszi-téli ruhavásár 2.

Összegzés a Tisza-tavi törpeharcsa halászatról

A tavalyi év során több alkalommal számoltunk be a törpeharcsa szelekciós halászat eredményéről, melyet a honlapunkon naprakészen követhettek is az olvasók. A tél beálltával a halászok felszedték a szerszámaikat, így erre az évre befejeződött a munka.

Thermoruhák 640
hirdetés

2017-ben nagyot lépett előre a gyérítési tevékenység, ugyanis összesen 5 szerződéses halász állt munkába tavasszal, akik több száz szerszámot helyeztek el a Tisza-tóban. A megnövelt létszámnak és a halászok szakértelmének köszönhetően több mint háromszorosára növekedett a kifogott és elszállított törpeharcsa mennyisége 2016-hoz (16.000 kg) képest. Az elmúlt évi eredmény a várakozásainkat felülmúlta: 2017-ben közel 50.000 kg törpeharcsát fogtak a halászok. Fontos megjegyezni, hogy a halászok egészen kicsi, 15 mm szembőségű varsákat is alkalmaztak, tehát a kifogott mennyiség vegyes méretű, nem korlátozódik kizárólag a piacon jobban értékesíthető 8 dkg feletti egyedekre. A korábbi cikkeinkben leírt gondolatmenet alapján (1 kg törpeharcsa létrejöttéhez 9 kg táplálék elfogyasztása szükséges) kiszámítható, hogy az idén kifogott mennyiség 450.000 kg természetes táplálékot fogyasztott el élete során. Ezentúl azonban ennek az 500 mázsa törpeharcsának a táplálékfelvételével már nem kell számolnunk, azaz lényegesen több élelem jut az őshonos halainknak.

Az idei eredményt szem előtt tartva, bizakodva várjuk a 2018-as halászati szezon kezdetét és reményeink szerint egy év múlva még nagyobb számot közölhetünk.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

kovax1
10 hónapja

2018-ban mennyi lett kiszedve?

2
aacsabi
2 éve

Sajnos az a baj, hogy ez a faj nagyon termékeny, a fekete sügéren kívül nincs ellensége. Nagyon sok pecázásomat tette élvezhetetlenné.

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Thermoruhák 1200

hirdetés