Online ingyenhitel
Bot+orsó kedvezmény

Gigahalfogás két szabolcsi étteremben

2016.12.14. forrás: nlcafe.hu

Felmerült az illegális horgászat gyanúja abban a két kelet-magyarországi étteremben, melyeket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állami Halőri Szolgálata vizsgált meg.

Camping - Prologic Cruzade 640hirdetés

Összesen mintegy 150 kiló jelöletlen, így ismeretlen eredetű halat és haltermékeket semmisítettek meg az Állami Halőr Szolgálat emberei, miután ellenőriztek két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei éttermet.

Mint a hatóság közleményéből kiderül, jelölés hiányában sem a termékek fagyasztásának időpontját, sem azok származási helyét nem lehet megállapítani. „Mivel a halak származási helye nem ismert, így nem bizonyítható, hogy azok legális úton, tógazdaságból kerültek a kereskedelembe. Felmerül annak lehetősége is, hogy természetes vizeinkből illegálisan fogták azokat.”

A halőrök az első étteremben összesen 124 kiló halterméket (süllőt, harcsát, busa- és pontyfilét, márnát, törpeharcsát, paducot, balint és különböző keszegféléket) vontak ki a forgalomból, illetve elrendelték azok megsemmisítését.

A másik ellenőrzött vendéglátóegységben szintén jelöletlen halakat talált a fagyasztóban az ÁHSZ. A vizsgálat során ismeretlen eredetű harcsát, süllőt és pontyot kellett megsemmisíttetni, összesen mintegy 20 kilót.

Horgász akciók 640hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »