kategóriák  
Online ingyenhitel
Bot+orsó kedvezmény

Gigahalfogás két szabolcsi étteremben

2016.12.14. forrás: nlcafe.hu

Felmerült az illegális horgászat gyanúja abban a két kelet-magyarországi étteremben, melyeket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állami Halőri Szolgálata vizsgált meg.

Horgász pénztárca ponty mintávalhirdetés

Összesen mintegy 150 kiló jelöletlen, így ismeretlen eredetű halat és haltermékeket semmisítettek meg az Állami Halőr Szolgálat emberei, miután ellenőriztek két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei éttermet.

Mint a hatóság közleményéből kiderül, jelölés hiányában sem a termékek fagyasztásának időpontját, sem azok származási helyét nem lehet megállapítani. „Mivel a halak származási helye nem ismert, így nem bizonyítható, hogy azok legális úton, tógazdaságból kerültek a kereskedelembe. Felmerül annak lehetősége is, hogy természetes vizeinkből illegálisan fogták azokat.”

A halőrök az első étteremben összesen 124 kiló halterméket (süllőt, harcsát, busa- és pontyfilét, márnát, törpeharcsát, paducot, balint és különböző keszegféléket) vontak ki a forgalomból, illetve elrendelték azok megsemmisítését.

A másik ellenőrzött vendéglátóegységben szintén jelöletlen halakat talált a fagyasztóban az ÁHSZ. A vizsgálat során ismeretlen eredetű harcsát, süllőt és pontyot kellett megsemmisíttetni, összesen mintegy 20 kilót.

Okuma orsó vásárhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »