Orvhalász elfogás Balatonlellén

2017.03.19. forrás: balatonihal.hu

Halászati őrök március 18-án a délelőtti órákban orvhalászt értek tetten Balatonlellén, aki egy 50 méteres eresztőhálóval halászott.

Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019hirdetés

Szombaton, 2017. március 18-án, délelőtt 9 óra 30 perckor, Balatonlellén – a Szirom közi szabadstrandon - a halgazdálkodási szervezet halászati őrei orvhalászaton tetten érték R.L. balatonlellei lakost. R.L. éppen egy 50 méter hosszú, 7cm-es szembőségű monofil eresztőhálót szedett ki a vízből, amelyet két nappal korábban rakott le. Kollégáink, a terület bejárása közben fedezték fel az illegálisan lerakott hálót. A háló helyét rejtve figyelték meg és várták azt, hogy annak gazdája megérkezzen.

A hajnali és reggeli órák eltelte után már majdnem feladták az aznapi figyelést – hiszen már fényes nappal volt – amikor megérkezett R.L., aki egy vízhatlan ruhában ment be a vízbe, a parttól mintegy 20 méterre lévő, a partra merőlegesen elhelyezett hálóért. A halászati őrök végignézték, amint az orvhalász a parton lévő műanyag ládába beszedi a hálót és aztán vonták ellenőrzés alá.

Közben értesítették a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság nyomozóit és járőreit. A helyszíni szemle és a házkutatás után a rendőrségen folytatódott a munka és a zsákmány összesítése. A halászat eredménye 18 ponty (összesen 23,55 kg), egy keszeg, egy ezüstkárász és két kősüllő volt. A szemle után a pontyok közül 13-at még sikerült élve visszahelyezni a Balatonba.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »