Orvhalász elfogás a Kis-Balatonon

2017.05.17. forrás: balatonihal.hu

Május 15-én délelőtt, halászati őrk tetten érték M.J. balatonmagyaródi lakost, amikor az általa kihelyezett nyakzóhálót lehalazta.

Indul a harcsaszezon!hirdetés

2017. május 15-én 10 órakor, halászati őrök orvhalászaton tetten érték M.J. balatonmagyaródi lakost. M.J. a Kis-Balaton balatonmagyaródi partszakaszán, a nádszigetek elé helyezett ki egy kb. 50 méter hosszú nyakzóhálót. A háló szembősége 10x10 cm volt.

Hosszú megfigyelés után, délelőtt 10 órakor állították meg M.J.-t, aki egy mellescsizmában jött ki az általa kitaposott ösvényen a nádból, a zsákmányt elrejtette, valószínűleg először körbe akart nézni, mielőtt a halakkal elindul hazafelé. Rövid keresés után meglett a zsákmány, mely összesen 5 nyurgaponty (19 kg) és 3 dévérkeszeg (5 kg) volt.

A tettenérés után a halászati őrök hívták a Zalakarosi Rendőrőrs járőreit, akik értesítették a Nagykanizsai Rendőrkapitányság nyomozóit és megkezdték az eset vizsgálatát. Ennek során előkerült a vízbe helyezett háló is, melyet M.J. a tökleveles-sulymos vízszakaszra helyezett ki, az ívó pontyok közelébe.

Rhino csónakmotorokhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »