Orvhalászok kerülhetnek bíróság elé

2015.01.21. forrás: Police

Vádemelési javaslattal zárta le a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság a nyomozást a két badacsonytomaji férfi ellen.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szetthirdetés

Ahogy azt korábban közöltük, a keszthelyi vízirendőrök a halőrökkel együttműködve 2014. november 24-én 16 óra 30 perckor egy badacsonyi kikötőben két badacsonytomaji lakost fogtak el. A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak a Badacsony előtti vízterületen egy vitorlás kishajóból tiltott módszerrel, sorhoroggal halásztak, amikor tetten érték őket. A hajó és a férfiak felszerelésének átvizsgálása során a rendőrök dobóhálót, sorhorgot, 17 süllőt, 1 kősüllőt és 1 angolnát találtak. Az 54 éves V. Istvánnál tartott házkutatás alkalmával a nyomozók egy forgótáras pisztolyt, puskát, valamint lőszereket foglaltak le, melyekre a férfi nem rendelkezett engedéllyel. Mindkettőjüket a Keszthelyi Vízirendészeti Rendőrőrsre állították elő. Az 51 éves Sz. Jánost orvhalászat vétség, míg V. Istvánt orvhalászat vétség, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.


A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság az eljárást 2015. január 19-én befejezte, és a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Tapolcai Járási Ügyészségnek.

Prologic Cruzade horgász székhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »