A hazaúton toppantak eléjük a rendőrök

2015.08.22. forrás: teol.hu

Orvhalászat és lopás vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség két bogyiszlói férfi ellen.

Haswing elektromos csónakmotorokhirdetés

 A horgászati és halászati engedéllyel egyáltalán nem rendelkező húszéves elsőrendű vádlott és nevelőapja az ötvenöt éves, a horgász-, és halászjegy megszerzésétől eltiltott férfi, 2014. decemberében és 2015. februárjában tiltott eszközzel, nyakzó hálóval halásztak Bogyiszló külterületén, az úgynevezett Fúvatáson, illetve a Lehőcz holtágon. Az első alkalommal az idősebb férfi, a másodrendű vádlott feszítette ki és szedte össze a hálót, a benne lévő 12 – közel 4 ezer forint összértékű – ponttyal, csukával, keszeggel és kárásszal. Az elsőrendű vádlott a halak bezsákolásában és hazaszállításában segédkezett.

Második alkalommal az elsőrendű vádlott tette ki a nyakzó hálókat, majd értesítette nevelőapját, hogy segítsen neki hazaszállítani az összesen 48, mintegy 100 ezer forint összértékű pontyot, busát, kárászt, süllőt és balint.
A vádlottakat a hazaúton a rendőrség mindkét alkalommal feltartóztatta, és tőlük a halakat, hálókat lefoglalta.

A felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló elsőrendű vádlottal szemben az ügyészség fogházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás, az ugyancsak büntetett előéletű másodrendű vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, valamint a nyakzó hálók elkobzását szorgalmazza, tájékoztatta lapunkat dr. Páli Péter, a Tolna Megyei Főügyészség eseti sajtószóvivője.

Indul a harcsaszezon!hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »