Orvhalász tettenérése a Füredi-Holt-Tiszán

2016.03.21. forrás: sporthorgasz.eu

Az elmúlt hét második felében a halászati őrök a Füredi-Holt-Tisza térségében eldugott eszközökre bukkantak, melyeket valószínűsíthetően orvhalászati cselekményhez készítettek elő. A munkatársak a területet fokozott megfigyelés alá vonták és az információkat megosztották a Tiszai Vízirendészet munkatársával, aki készséggel nyújtott segítséget.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett AKCIOhirdetés

2016 március 20-án a kora reggeli órákban eredményre vezetett munkájuk, ugyanis orvhalászaton érték tetten V. J. tiszafüredi lakost. Az elfogást követően a halászati őrök halvédelmi bírság kiszabására irányuló feljelentést kezdeményeztek – a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvény által tiltott eszközzel történt – jogosulatlan halászat miatt.

A közigazgatási eljárás során a kiszabható büntetés mértéke 10-től 500 ezer forintig terjedhet, valamint az elkövetőt 3 hónaptól 3 évig terjedő időszakra eltilthatják az állami horgász- vagy halászjegy váltásától. Ezen felül a rendőrség pedig orvhalászat bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Az orvhalászati cselekményhez használt halászeszköz, valamint a vízijármű tárgyi bizonyítékként lefoglalásra került.
 

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »