Orvhalászhajsza az éjszakában

2017.09.20. forrás: behir.hu

Szeptember 19-én az éjszakai, illetve hajnali órákban a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége és a Mezőtúri Horgász Egyesület halászati őreinek példás együttműködése eredményeként a Szarvas-Mezőtúr térségében lévő Túrtői-holtágnál fogtak el egy feltételezett haltolvajt, aki a holtág kíméleti területén tiltott módon és tiltott eszközzel halászott.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45hirdetés

A feltételezett elkövetőt, előzetes felderítést követően a KHESZ halászati őre ellenőrizte, amint az a holtág területét igyekezett motorkerékpáron elhagyni. A motor ülésén keresztben egy rafiazsák volt látható.

A halőr kérdésére az illető elmondta, hogy a zsákban egy meslencháló és halak vannak, amelyeket a Túrtői-holtág Bikás részén lévő kíméleti területről hozott fel, de a hálót nem ő helyezte oda.

A többi halászati őr megérkezéséig – számos figyelmeztetés ellenére – az intézkedés alá vont személy többször megkísérelte elhagyni a helyszínt, de a KHESZ halászati őre sikerrel akadályozta meg. A halőri kollégák megérkezése után ismételt szökési kísérlettel próbálkozott az illető, de rövid éjszakai üldözés után sikerült gátat vetni újabb vakmerő menekülésnek.

A rendőrség kiérkezését követően felfedték a zsák tartalmát, abból egy 75 méter hosszú meslencháló és több mint két tucat – még élő – ponty került elő, amelyekről fénykép és videófelvétel készült. Az eset részleteinek feltárása hatósági eljárással folytatódik.

 

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »