Nagy nyári leárazás 920

Kemény büntetés orvhalászatért

Vitorláshajóját és kis híján szabadságát is elvesztette az az orvhalász, aki tiltott módon, sorhoroggal fogott ki 18 darab fogassüllőt és egy darab angolnát Badacsonynál. Társát pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a másodfokon eljáró Veszprémi Törvényszék.

Nagy nyári leárazás 640
hirdetés

A napokban megszületett ítélettel egy másfél évvel ezelőtti bűneset végére került pont. A két férfit a parttól 1200 méterre érték tetten a halászati őrök, akik a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőreivel közösen már figyelték a tilosban járó két horgászt. A tettenérést követően házkutatás következett, melynek során az elsőrendű vádlott lakásán engedély nélkül tartott lőfegyverek és lőszerek kerültek elő.

Az orvhalászokat 200 000, illetve 150 000 forint megfizetésére kötelezte a bíróság, helybenhagyva ezzel az első fokon eljáró Tapolcai Járásbíróság döntését, az elsőrendű vádlott vitorlását elkobozták.

A lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés büntetését két év szabadságvesztésben határozta meg a bíróság, amelyet négy év próbaidőre felfüggesztett.

A NÉBIH halgazdálkodási hatóság mindkettőjüket 300 000 forint halvédelmi bírság megfizetésére kötelezte, valamint döntött arról is, hogy három évre eltiltja az elkövetőket az állami horgászjegy-váltástól.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Prologic horgászfotel 16999 Ft 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Nagy nyári leárazás 1200

hirdetés