Kemény büntetés orvhalászatért

2016.07.10. forrás: balatonihal.hu

Vitorláshajóját és kis híján szabadságát is elvesztette az az orvhalász, aki tiltott módon, sorhoroggal fogott ki 18 darab fogassüllőt és egy darab angolnát Badacsonynál. Társát pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a másodfokon eljáró Veszprémi Törvényszék.

Haswing elektromos csónakmotorokhirdetés

A napokban megszületett ítélettel egy másfél évvel ezelőtti bűneset végére került pont. A két férfit a parttól 1200 méterre érték tetten a halászati őrök, akik a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőreivel közösen már figyelték a tilosban járó két horgászt. A tettenérést követően házkutatás következett, melynek során az elsőrendű vádlott lakásán engedély nélkül tartott lőfegyverek és lőszerek kerültek elő.

Az orvhalászokat 200 000, illetve 150 000 forint megfizetésére kötelezte a bíróság, helybenhagyva ezzel az első fokon eljáró Tapolcai Járásbíróság döntését, az elsőrendű vádlott vitorlását elkobozták.

A lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés büntetését két év szabadságvesztésben határozta meg a bíróság, amelyet négy év próbaidőre felfüggesztett.

A NÉBIH halgazdálkodási hatóság mindkettőjüket 300 000 forint halvédelmi bírság megfizetésére kötelezte, valamint döntött arról is, hogy három évre eltiltja az elkövetőket az állami horgászjegy-váltástól.

Indul a harcsaszezon!hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »