Óriási halszörnyet fogtak ki Tokajnál

2015.08.05. forrás: boon.hu

A 81 kilós és 230 centi hosszú harcsát egy testvérpár fogta ki a Tiszából, alighanem az utóbbi idők legnagyobb fogását hozták össze.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

Lénárt József és öccse, Szabolcs csütörtökön kora este dobták be a horgot a folyóba a tokaji híd lábánál, akkor még aligha gondolták hogy mi harap majd rá a neonzöld gumihalra.
A méretes halat pergető horgászattal fogták és mindössze negyed órát küzdöttek vele, mielőtt sikerült kiemelni. A mérleg amit magukkal vittek legfeljebb huszonnégy kilogrammot mért, ennek a háromszorosa is kevés lett volna, hogy megmutassa a hal súlyát.

Hivatalos nyilvántartás nincs a rekorder magyarországi fogásokról, de alighanem ez a legnagyobb hal, amit idén kiemeltek a hazai vizekből, de ha az elmúlt évek hasonló híreit böngésszük akkor is ott lehet ez a harcsa legméretesebb fogások között a maga 81 kilós súlyával.
Lénárt Szabolcsot telefonon sikerült kifaggatnunk a fogás történetéről, akinek egy másik nagy esemény is emlékezetessé tette július utolsó hetét. Két nappal később, szombaton újabb nagy fogás akadt a horogra, vagyis megnősült. Hogy az újdonsült feleség rugalmasan kezeli férje hobbiját, annak ékes bizonyítéka, hogy épp akkor is horgászni indultak bátyjával, mikor telefonon elértük őket.
Gratulálunk!

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »