Online ingyenhitel
Bot+orsó kedvezmény

Mélytengeri óriás úszkált egy japán kikötőben

2015.12.29. forrás: origo

Szokatlanul közel úszott a vízfelszínhez egy fiatal óriáskalmár egy japán kikötőben. A nem mindennapi jelenetet sikerült videokamerával is megörökíteni.

Gator bakancs 640hirdetés

Az óriáskalmárok (Architeuthis) nagyon mély (körülbelül 300 és 1000 méter közötti) vizekben élnek, így igen keveset tudunk róluk. Éppen ezért számít szokatlannak, hogy a Toyama-öböl egyik kikötőjében sikerült megfigyelni egy példányt, amikor a csónakok közelében úszkált, írta a CNN weboldala.

A szemtanúk között volt egy búvár is, aki a víz alá merült, hogy lencsevégre kapja a mélytengeri óriást.
Az állat láthatóan nem volt sérült, egészségesnek tűnt, tintát lövellt ki magából, és csápjaival hadonászva próbált elzavarni”
– mondta a búvár.

A fejlábú néhány órán át tartózkodott a kikötőben, utána a búvár visszaterelte a nyílt óceán felé. Méretét tekintve az öblöt meglátogató óriáskalmár fiatal példány lehetett, hossza körülbelül 3,7 méter volt (12,1 láb). A felnőtt egyedek testhossza elérheti a 13 métert is (körülbelül 43 láb). A csatorna által megkérdezett szakértők nem tudták megmondani, hogy az állat miért merészkedett ilyen közel a vízfelszínhez. Óriáskalmárról 2012-ben készítettek legelőször filmfelvételt.

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »