Őszi-téli ruhavásár 2.

Orbánék 13 milliárdot adnak a horgászoknak

Legfeljebb 13 milliárd forintot különít el a kormány az Országos Horgászati Hálózati Programra, amelyet a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) dolgozott ki. A forrásfelhasználásról október 31-ig készül kormány-előterjesztés.

JRC ágy + hálózsák szett 640
hirdetés

 Elfogadja a kormány Országos Horgászati Hálózati Program koncepcióját, amelyet a MOHOSZ dolgozott ki – derül ki a kormány közelmúltban megjelent határozatából. A koncepció a horgászati célú Nemzeti Halgazdálkodási és Horgászati Stratégia eszközéül szolgál.

A kormány a koncepció megvalósítására legfeljebb 13 milliárd forint uniós és hazai forrást szánna. A forrásfelhasználás feltételeiről a nemzeti fejlesztési miniszternek, a nemzetgazdasági miniszternek és a Miniszterelnökséget vezető miniszternek október 31-ig kell előterjesztést készítenie a kormány számára.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

fisherboy
3 éve

A forrásfelhasználásról október 31-ig készül kormány-előterjesztés.
A tervezés és a megvalósítás további lépéseiről folyamatosan tájékoztatni fogjuk a magyar horgásztársadalmat.
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A16H1526.KOR×hift=fffffff4&txtreferer=00000001.TXT
Érdekes, de a koncepciót magát valóban nem találni...

11
hirdetés (x)
denesmezey
3 éve

Ismeri-e valaki azt a MOHOSz által kidolgozott akármilyen programot?

10
fisherboy
3 éve

Kedves Attis. Bocsánat, megnyitottam, kiadott egy női nevet, utána nem néztem tovább.
Egyébként erről írtam először, hogy ellenőrizni kellene a pénzből a külföldön a vízbe kerülő anyagok eredetét, és szankcionálni azt. Olyan nincs, hogy valami ellenőrizhetetlen. Olyan van, hogy nem érdekli valakit az ellenőrzés, mert mondjuk eleve a téma nem érdekli, vagy mert le lett fizetve, vagy halálosan megfenyegetve. De ilyen esetekre is van megfelelő szerv, akivel fel kell lépni. A fokgazdálkodásról annyit, hogy egy régen használt dolgot kívánnak megújítani, ami régen működött. Korábbi cikkben ezen már felháborodtam, mivel egyértelműnek tartom, hogy csak pénzlehúzásnak találták ki. Viszont maga a fokgazdálkodás működő dolog.

9
Orsós Rinaldó a rabsicOrsós Rinaldó a rabsic (fikanick)
3 éve

Dear dio71!
Áruld mán el nékünk, hogy van tán víz feletti varsa is és milyen a levegőben úszkáló halfajt ismersz ahhoz, ami zsákmányként szóba jöhet?
Hadd tanuljunk tőled. :D
(A kint a parton száradó varsába reppent szerencsétlen víziszárnyas, mint zsákmányállat, na az nem ér ám! :-P

8
Attis
3 éve

fisherboy !
Ha a linket megnyitod és megnézed,akkor tudnád miről beszélek.Annak semmi értelme nincs,hogy az ipari üzemek és a kommunális szennyvíztisztítók/ukrán,román,magyar,szerb..../ ellenőrizetlenül tolják a mocskot a Tiszába/ amikor ell.van akkor nem persze/és ezzel a fokgazdálkodásos maszlaggal etetik a csőcseléket.Ez színtiszta pénzkivétel semmi más.

7
fisherboy
3 éve

Karchasz, igen, ebben mi is biztosak vagyunk.

6
karchaszkarchasz (fikanick)
3 éve

uraim, kár ám itt tervezgetni-álmodozni, ez a lové megy a haveroknak, mint már annyi sok, érdemi hasznunk ebből nemigen lesz

5
fisherboy
3 éve

Kedves dio71, az, hogy mennyire megközelíthető egy folyó, már kényes téma, hiszen elvileg védett a part és nem alakítható, a kullancs meg sajnos velejárója :( Nálunk a Murán is nagy a dzsungel, megvan az a pár hely, ahova lehet menni. Kelünk is vagy 4-kor, hogy odaférjünk :D Az ellenőrzés pedig megint, a külföldiekkel együttműködve lehetséges csak. A varsázókat meg ahogy írtam, szintén ellenőri munkával lehet visszaszorítani.
És kedves Attis, most nem tudom, hogy a szennyezés alatt szemetelést ért-e, de ebben az esetben a hozzáállással van a gond, és amúgy büntetik a szemetes helyen való horgászatot, nem véletlenül. Ha másfajta szennyeződésről beszél, azzal nem a horgásznak kell foglalkoznia, hanem a vízkezelőnek, amire írtam, hogy ellenőrizni kellene mit eresztenek bele, és bírságolni a szennyezőket.

4
Attis
3 éve

Szerintem a Tiszára kár volna egy ft-ot is költeni amíg a horgászokat nem érdeklik a szennyezések:https://www.facebook.com/baranyikrisztinakepviselo/?pnref=story

3
dio71
3 éve

kedves fisherboy amit le irtál szóról szóra egyet értek ami még kimaradt a folyópartok megközelitése mert mifelénk olyan dzsungel van hogy nem tudsz leülni plusz 6-7 kullancs a bonusz valamint a határfolyók ellenörzése mert a román horgászok elöszeretettel halásznak a magyar területeken,valamint a magyar halászok ujbol rakosgatják a varsákat persze a viz alatit

2
fisherboy
3 éve

Én azzal kezdeném, hogy kivizsgálom a külföldről hazánkba érkező folyókat, hogy ki, hol, mit vezet a folyóba. Illetve hol mennyi vizet fognak fel tározókban. Velük kellene elsősorban foglalkozni. Ezután nekiállnék a Tiszán most bevezetésre kerülő "fokgazdálkodásnak" minden folyón, majd pedig elkezdeném a halpopulációt veszélyeztető egyéb állatfajok visszaszorítását, úgy mint kormorán, vidra, törpeharcsa. Ezután azokat a részeket amiket védetté kell tenni, azzá tenném, majd folyamatos ellenőri tevékenységet folytatnék, ingyenes bejelentő számmal, éjjel-nappali ellenőri munkával.

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés