Ezen Orbán is felháborodott: hová tűnt a balatoni és a tisza hal?

2016.08.26. forrás: agrarszektor.hu

Felháborodott Orbán Viktor miniszterelnök azon, hogy a kereskedelmi halászat betiltása miatt nem tudnak hal alapanyaghoz jutni a balatoni és a Tisza melletti vendéglátóhelyek. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormányfő sürgős megoldási javaslatokat kért Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől, aki viszont a kabinetnek arról számolt be, hogy a probléma megoldott.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Jó ötletnek nevezte kormányinfós tájékoztatóján Lázár János, hogy idén januártól a kereskedelmi halászatot kitiltották a természetes vizekről és a vízhasznosítást horgászszervezetek vették át, de szerinte ennek komoly következményei vannak. Ilyen például, hogy sem balatoni, sem tiszai hal nincs a vendéglátóhelyeken – tette hozzá.

Orván Viktor felháborodott a mai helyzet miatt, és sürgős megoldási javaslatokat kért Varga Mihálytól – közölte Lázár János. Tájékoztatása szerint ugyanakkor a nemzetgazdasági miniszter a kormánynak arról számolt be, hogy a probléma megoldott és a vendéglátóhelyek, éttermek üzemeltetői hozzá tudnak jutni a tiszai vagy a balatoni halakhoz, ha akarnak. Azt viszont Lázár János nem részletezte, hogy Varga Mihály konkrétan mit értett a "problémamegoldás" alatt.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »