Új magyar bajnokot avatott a férfi finomszerelékes mezőny!

2014.09.28.

A mai napon befejeződött egy igen hosszú sorozat, melynek eredményeképp a férfi finomszerelékes mezőnyben magyar bajnokot hirdethettek. Nem kevesebb, mint 8 forduló összesített eredménye alapján született meg a végeredmény.

Prologic Cruzade horgász székhirdetés

A lebonyolítási rend szerint májusban, a Maty-éren 4 fordulóban mérkőzött meg az elődöntő mezőnye, hogy a legjobb 36-ba kerülve jogot szerezzen a szeptemberi döntőn való részvételre. A hatalmas meglepetésekkel tarkított elődöntő egy olyan sorrendet eredményezett, mely borítékolta, hogy a döntő mind a négy napja kiélezett versenyt és nagy izgalmakat hoz majd.

Emlékeztetőül, a elődöntőből a Nagy Benő a 15., Erdei Attila a 16., Milkovics Péter a 18., Ambrus Tibor a 20., Tímár Gábor a 21., Magyar Balázs a 23. míg Walter Tamás a 29. helyen jutott tovább.

A kérdés egyrészt az volt, hogy a nagy nevek közül kinek sikerül majd a válogatott keretbe - vagy akár -, a dobogóra felzárkózni. A kunhegyesi technikás, viszonylag kevés halas pálya a rutinnak és a sok éves tapasztalatnak kedvezett.

A döntő 4 versenynapja alatt sokkal inkább a papírforma dominált. A "nagyok" közül napról-napra zárkózott fel Erdei Attila, Nagy Benő és Walter Tamás is. Viszont az elődöntő élmezőnyéből nagyon jól tartotta magát Szákovics Imre, aki az utolsó fordulóra 6 pontos előnnyel érkezett.

A legutolsó fordulóban hiába csinált szektor 1-est Erdei, Benő és Szilvási is, Szákovics szektor hármasa a magyar bajnoki címet jelentette a 39 éves kapuvári sporthorgász számára. A második a remekül hajrázó Erdei Attila lett, míg a dobogó harmadik foka az Európa-bajnok Szilvási Szilárdnak jutott.

Az elődöntő meglepetés emberei közül az első helyen továbbjutó Heimann József végül a 12. helyen végzett, míg a második pozícióban forduló Lukácsa Donát a 20. helyig csúszott vissza.

Ha csak a döntő négy fordulóját tekintjük, akkor Erdei Attila teljesített a legjobban 7 ponttal, Nagy Benő 9-cel, Szákovics Imre 14-gyel, aztán három 15 pontos következett Szilvási Szilárd, Gábor András és Walter Tamás személyében.

Szákovics Imre első ízben nyerte el a legrangosabb hazai trófeát. Gratulálunk a monstre versenysorozat minden résztvevőjének. Részletes eredmények itt.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szetthirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »