Nem esett messze a fa az almájától!

2016.05.29. forrás: Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálat

Újabb olvasmányos halőri beszámolóval jelentkezett a Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálat.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

Mi van?! - kérdezhetik joggal Kedves Horgászok! De az alábbi szösszenetből kiderül, hogy eme sorok szerzője nem tudatlanságból tekerte ki a régi magyar közmondást.

A tegnap éjjeli dunavecsei felturbózott meeting - vagy nevezzük inkább zsinatnak - helyszínére látogatott vissza a már tegnap bizonyított halőri páros. Ráellenőriztek a helyszínre, ahol az előző éjjel engedély nélküli horgászat miatt kellett intézkedniük. És milyen jól tették, hogy visszamentek!

Ugyan a fiatal férfi és népes, összetartó csapata már nem volt a helyszínen. Ám volt ott más!
Amint az később kiderült, generáció váltás történt a vízparton... A tegnapi eljárás alá vont férfi szülei, nagyszülei, nagybácsi, ángy, stb. felmenők lepték el a helyszínt. A tábor idilli csendjét csak a sátorban és körülötte hortyogó rokonság és a csendben közeledő halőrhajó motorzaja bontotta meg.
Egy férfi volt "talpon" csupán, aki a horgászkészségekkel bíbelődött, mind a 6-tal !!!
Amint észlelte a látóterébe kerülő őrhajót, pánikszerűen próbálta menteni a helyzetet a botok számának csökkentésével, így mire a hajó kikötött már csak 2 készség maradt bevetve...

 

Az intézkedés során kiderült, hogy Ő a tegnapi férfi édesapja és természetesen tudott a tegnap éjjeli kalandról. És természetesen neki sincsen engedélye !Viszont bevállalós volt. Be is vállalta mind a 6 botot, így ellene jogosulatlan horgászat minősített ügyében indítottak eljárást kollégáim. A jó hangulatú, kedélyes intézkedés alatt persze megébredt a tábor és bebizonyosodott, hogy senkinek sincs engedélye és valóban Ő dolgozott a 6 bottal...

Még az éjjel-, de lehet, hogy holnap is meglátogatjuk a helyet. Lehet hogy előkerül a tanti (nagynéni) is ?

(Pfeifer Rikárd)

 

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »