Nem dőlt el a mártélyi vizek sorsa

2016.02.16. forrás: delmagyar.hu

Hódmezővásárhely, Mártély - Egy napig úgy tudták a vásárhelyi Dobó Ferenc Horgász Egyesület tagjai, újra megkapták a mártélyi vizek kezelési jogát. Pillanatnyilag sem ők, sem riválisuk, a Mártélyi Tájgazdálkodási Kft. nincs birtokon belül. A víz az országos szövetségnél maradt.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

– Péntek reggel nagy volt az örömünk: Petrik Orbán, a megyei horgászszövetség elnöke hívott telefonon, és közölte: úgy tudja, a mártélyi vizeket – amelyek több mint 40 évig voltak gondozásunkban – újra a vásárhelyi Dobó Ferenc Horgász Egyesület kapta meg – mondta Patócs Sándor elnök.

Az öröm nem tartott sokáig: szombat reggel ismét telefonált Petrik Orbán, Patócs éppen a horgászbörze előkészületeivel volt elfoglalva. – Azt mondta, üljek le, mert rossz hírei vannak. Közölte, péntek este visszavonták a döntést, és úgy határoztak, mégsem a miénk a mártélyi 46 hektáros vízterület, a honlap szerint továbbra is az országos szövetség gondozásában van. Ezt nem tudom mivel magyarázni – mesélte Patócs.

Hozzátette: írásban még nem kaptak értesítést, amint megérkezik, összehívja a vezetőséget, és megvitatják milyen lépéseket tehetnek a horgászok – 1000 tagjuk van – az egyesület érdekében.

A 83 éves Dobó Ferenc HE 3 esztendővel ezelőtt jubileumra díszoklevelet kapott a Magyar Országos Horgász Szövetségtől (Mohosz), most abban reménykednek, a vizet is nekik ítélik. Van ugyanis egy másik pályázó a 46 hektárnyi területre, a 3 millió forintos tőkével megalakult Mártélyi Tájgazdálkodási Kft., amelynek 30 százalékban a helyi önkormányzat a tulajdonosa.

Az ügy tisztázása miatt telefonon többször kerestük Szűcs Lajost, a Mohosz elnökét, nem értük utol. Erről számolt be Patócs Sándor is.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »