Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

Néhány orvhorgász miatt módosít rendeletet a kormány

Aki halastóban állami horgászjegy vagy turista állami horgászjegy nélkül horgászik, az a jövőben bírságra számíthat. Évente 30 ilyen orvhorgászt csípnek fülön.

Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019
hirdetés

 A kormány honlapján jelent meg a halgazdálkodási és a halvédelmi bírságról szóló, 2014-ben hozott rendelet kiegészítésének tervezete.

Az új paragrafus 10 ezertől 30 ezer forintig rendeli bírságolni azt, aki haltermelési létesítményben (magán halastóban) állami horgászjegy vagy turista állami horgászjegy nélkül horgászik. A renitens ráadásul 3-12 hónapra eltiltható az állami horgászjegy, a turista állami horgászjegy, az állami halászjegy váltásától, illetve a halászati engedély kérelmezésétől.

A tervezet hatásvizsgálati lapja szerint az új bírságból várható éves bevétel 150 ezertől 450 ezer forintig terjedhet, mivel évi 10-30 esetre tehető a bírság kiszabása. Az így keletkezett bírságbevétel a központi költségvetés bevételét képezi. (Egyen halat! - üzeni az agrárminiszter)

Úgy tűnik, a kormány a kicsiért is lehajol, de kérdés, hogy nem kerül-e többe a jogszabály módosítása, mint az abból származó bevétel?

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

SirionSirion (fikanick)
1 éve

Tiszta szégyen na egy előző cikkhez is kapcsolható...mar nemcsak a dunaba ömlik a szar hanem mindennel kapcsolatban ami érinti ezt a remek időtöltést

2
púpos Atipúpos Ati (fikanick)
1 éve

Én is a barátom privát tavára járok inkább pecázni, hiszen oda nem jöhet utánam az az undok, engemet már két éve üldöző társadalmi halőr.
Amúgy a tógazda is egy Csabi és az engemet korábban megcsípő halőr is olyan keresztnevű.
Na meg horgásztáborokat szervezek nyaranta gyerekeknek, de ne higgyétek ám, hogy akkor pedofil volnék.

1
hirdetés (x)
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

hirdetés