Munkában az angolnacsapdák

2016.03.07. forrás: balatonihal.hu

Napról-napra egyre több példányt rejt a Sió- zsilipnél kihelyezett angolnacsapda. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. évek óta ezzel a módszerrel gyűjti be az elfolyó vízzel elszökő balatoni angolnákat, miközben bevételhez jut az értékesített halakból.

BLACK FRIDAY napok meghosszabbítvahirdetés

A csapdák kihelyezésére a zsilip megnyitásával egy időben felkészültek a társaság munkatársai, a növekvő ütemű vízeresztés és a lassan melegedő víz hatására pedig egyre több angolna indul el az elfolyó vízzel együtt. Reményeik szerint a víz hőfoka hamarosan eléri az angolnák vándorlási kedvét tovább fokozó 7- 8 Celsius fokot, amikor is tömegesen jelennek majd meg a csapdákban.

A túlnyomórészt olasz piacon értékesített angolna zöme marinált formában kerül a fogyasztók asztalára. Az értékesítésből befolyt összeget tógazdaságok fejlesztésére fordítja a társaság, hiszen a halgazdálkodás egyik legfontosabb feladata a minőségi, megfelelő korosztályú, egészséges halállományok pótlását szolgáló népesítőanyag megtermelése.

A tapasztalatok szerint a kihelyezett varsák fogságába kerülő halmennyiség 90-95 százaléka angolna, de egyéb halfajok (ponty, keszeg, kárász, amúr) egyedei is bekerülnek a csapdákba. Némelyikük kalandja itt véget is ér, de a fogási tilalommal védett fajok egyedei minden esetben a Sió-csatornában folytataják útjukat.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »