Őszi-téli ruhavásár 2.

Előnevelt csukákat telepítettek a kistolmácsi tóba

A ragadozóhalak állományának gyarapítása érdekében 4 ezer csukát telepítettek a napokban a Zala megyei kistolmácsi víztározóba, ahol májusban és júniusban feloldották a pontyfogási tilalmat is - tájékoztatta a tó tulajdonosa, a Zalaerdő Zrt. csütörtökön az MTI-t.

JRC ágy + hálózsák szett 640
hirdetés

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. buzsáki halastavaiban fejlődött csukák a zalai halászati hatóság, vagyis a Zala Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának ellenőrzését követően kerültek új otthonukba, ahol már jövő őszre elérik a fogható méretet. A csuka természetes úton és a Zalaerdő rendszeres telepítése révén is jelen van a több mint 11 hektáros vízfelületű tóban.

A társaság tájékoztatásából kiderül: a tó jelenlegi halállományát telepített halfajok és természetes úton belekerült halak alkotják. Tavaly 2 ezer előnevelt csukát, 6 ezer előnevelt süllőt, valamint 2 ezer előnevelt balint telepítettek a víztározóba, ősszel pedig mintegy 10 mázsa, másfél és 3 kilogramm közötti súlyú ponty érkezett a Tógazda Halászati Zrt. halastavaiból Kistolmácsra. Idén márciusban több mint 500 kilogramm balatoni vegyeskeszeggel gazdagodott a tó halállománya.

A Zalaerdő közölte azt is: a Zala megyei halászati hatóság a tulajdonos kérelmére, halászati szakértői vélemény alapján engedélyezte idén májusban és júniusban a ponty horgászati tilalma alóli felmentést, vagyis a kifogott halakat megtarthatják a horgászok.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Murafishing AttiMurafishing Atti (fikanick)
7 hónapja


3
Ati i štap za pecanjeAti i štap za pecanje (fikanick)
8 hónapja

* Kicsit magamról ! Azt kérdezed,hogy lettem öntelt,s önmagamba szerelmes? Na és honnan eredhet az én hipokrita személyiségem? A halőrök szerint én egy "pszichiátriai eset" vagyok.
Ha valaki a bögyömben van,beszólok neki és addig basztatom,amíg végre jól fejbe rúgom. Aztán megyek a bíróságra,ahol megint Én vagyok az ász ! A bíró csak csicska lehet,mert engemet nem lehet elítélni. A Murát imádom és ha ott kinézek valami jobb helyet,azt etetem a boltunk varázslatos készletét promótálva,a murai halak gyomrát megcélozva. Na de oda aztán csak az jöhet,aki nekem cimborám,csicskám,hízelgő pecatársam. Más nem !Másokat igyekszem elüldözni onnan,minden módon. Pókeroztam korábban,tudok ám blöffölni is,de rágalmazni,pl. a halőrök irányába,azt mesteri fokon! Álszent módon másokra kiabálok "haltolvajt",s közben mégis engemet találnak meg az ellenőrök a vízparton,a legkülönbözőbb szabálysértésekkel. Játszom az alfahímet a Mura partján,én már csak ilyen buffon vagyok. Bár... Az összes megyénkbeli halőr és ellenőr állítja,nekem nem lehet több dobásom már?! Meg a tárgyalásomon,a bíró is mondott valamit...


(* A stilisztikai jegyeimet igyekeztem itt is megőrizni.)

2
ricsi.honcz1
6 éve

Nagyon jó kis víz, szeretem! Csak oda kéne figyelni arra, hogy az összetétel egyensúlyban legyen, mert a csukák rászoktak a süllőhúsra és nem kicsit.

1
hirdetés (x)
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 2

hirdetés