Őszi-téli ruhavásár 2.

Molotov-koktélt dobtak a megyei halőr autójára - fotók

Az éjszaka közepén a ház előtt álló autója ablakát betörték, majd Molotov-koktélokat dobtak ismeretlenek a megyei horgászszövetség halőri csoportvezetőjének kocsijába. A miniszteri elismerést is kapott halőr egyterűje teljesen kiégett, majdnem a házára is átterjedt a tűz. A térség országgyűlési képviselője is megdöbbent, szigorú fellépést sürget.

Thermoruhák 640
hirdetés

"Teljesen biztos vagyok benne, hogy a halőri munkámmal összefüggésbe hozható ez a bűncselekmény" – Prém Árpád egyterű Nissanja ma is a háza előtt áll teljesen kiégve. Április közepén egyik vasárnapra virradó éjjel arra ébredt: a lakásból a kutyája ki akar törni az ablakon keresztül, miközben megszólalt a kocsija tűzjelzője. Az autó teljesen kiégett, benne a halőri eszközökkel, ruhákkal. Körülbelül hat és fél millió forint a károm.

"Azonnal kirohantam és oltani kezdtem mindennel, ami a kezem ügyébe került. A kerítésen belül álló tiszafára is átterjedt a tűz, kis híján a ház is kigyulladt. A helyi önkéntes, majd a hivatásos tűzoltók is megérkeztek, majd a rendőrök. Az autó teljesen kiégett, benne a halőri eszközökkel, ruhákkal. Körülbelül hat és fél millió forint a károm. Az volt a szerencse, hogy az egyik bedobott Molotov-koktél nem robbant be és a házra végül nem terjedt át a tűz – akkor ennél is nagyobb lehetett volna a baj" - mondta Prém Árpád. Egyértelmű számára, hogy szervezett csapat lehet a háttérben. "Nem tudom, hogy a jogszabályok mit hoznak ki, ám szerintem ez terrorcselekmény volt" – mondta.

"Megdöbbentett, elfogadhatatlan, ami történt" – mondta Nagy István, a térség országgyűlési képviselője, leendő földművelésügyi miniszter, aki Prém Árpádnak halőri munkájáért 2014-ben adott át miniszteri elismerő oklevelet. "Szigorú vizsgálatot sürgetek az ügyben, hisz fontos, hogy meg tudjuk védeni azokat, akik a törvényességre vigyáznak, az állami értékeket őrzik. Szigorú fellépéssel elejét kell venni az ilyen akcióknak."

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) részéről kérdésünkre válaszolva dr. Szűcs Lajos elnök elmondta, kiállnak a halőr és családja mellett, s minden rendelkezésre álló eszközzel támogatják, hogy mielőbb kiderüljön, kik az elkövetők. "Ez az eddig példa nélkül álló atrocitás jól bizonyítja, hogy az állami tulajdonban álló vizek halállományának védelmét is ellátó halőrök munkája milyen érdekeket veszélyeztet és mindez milyen indulatokat vált, válthat ki. Hivatásuk, az állami halvagyon védelme egyértelműen közfeladat, egyben rendészeti tevékenység, így a Mohosz a soron következő jogalkotási időszakban is támogatja, hogy hivatalos személyként még erősebb jogi védelmet és további eszköztámogatásokat kapjanak a feladatot ellátó hivatásos halőrök, akiknek száma már meghaladja az 500 főt. Mivel a vizek, vízpartok rendezett állapotának biztosítása közérdek, így várható az állomány további személyi fejlesztése is."

Nem terrorcselekmény, nem is közveszélyokozás: az ügy kapcsán a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság kérdésünkre annyit közölt: "Rongálás bűntette miatt indítottunk nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozásról – annak érdekeire hivatkozva – bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni."

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

halmil
12 hónapja

Amennyiben a vagyonvédelmi feladatot nem fegyveres testületekre bízzák - vagy hiányzik az ilyen testületek hathatós támogatása - a védelmi feladat nem megoldható.
Miközben a lelkiismeretes és törvénytisztelő horgász (ha van ilyen) már csak jogi szakértő kíséretében merészkedhet a vízpartra, a bunkó rablók majdnem zavartalanul garázdálkodnak!

4
Peti050832.Peti050832. (fikanick)
1 éve

Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy én is egy haszontalan cigány vagyok és rém buta, mert nem látom át a dolgokat sajnos.
Magyarán, rárepültem ostoba módon a provokatív szervára itt is. :(
;-)

3
hirdetés (x)
Peti050832Peti050832 (fikanick)
1 éve

Az ilyen buta nyomorult cigányra mint te senkinek nincs szüksége. Egy értelmes mondatot képtelen vagy leírni.... Lenne pár ötletem mi jár neked...

2
kolompár rizottó rabsickolompár rizottó rabsic (fikanick)
1 éve

vegyétekk má tudómásúl hogy mink védet szavazo bázissa vagyunk a pólitikussainknakk és cserébe nekünk jár minden ! az ingyé halak vadak is fölleg :-P

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés